lördag 4 april 2009

Veckorna tickar på..

Liams ultraljudsbild, han slog volter hela tiden så vi hade tur att vi fick honom att fastna på bild överhuvudtaget!=) Han satt kanske redan här och tänkte sina roliga tankar. Hi hi
Jag äter en tallrik fil och ligger med datorn på magen, känner hur det "buffar" under datorn.*mysigt* I dag går vi in i vecka 16. Veckorna går relativt snabbt iallafall, men jag önskar att jag kunde snabbspolafram lite så att sambo och son kan lägga händerna på magen och känna dom också!

Vecka 16:
I början av denna vecka är fostret 13 veckor gammalt. Den lilla kroppen växer nu så det knakar. Eftersom musklerna blir allt starkare så är det snart möjligt att känna barnets rörelser.
Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.
Nu väger kvinnans livmoder 250 gram och innehåller 2,5 deciliter fostervatten. Toppen av livmodern – fundus – ligger nu cirka 8 centimeter under naveln.
Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.

2 veckor kvar till ultraljud!! Längtar så himla mycket. Hoppas allt står bra till. Man kan som inte andas ut föränn det är gjort känner jag.

Inga kommentarer: