Deg:
325 g vetemjöl
225 g smör
1 dl vatten
1/4 tsk bordssalt
Fyld:
6 äpplen
1 msk maizena
2 msk vatten
2 msk brun farin
1/2 tsk kanel
1/4 tsk riven muskotnöt
15 g smör
2 msk akaciehonung
Pensling:
1 stk äggula
2 msk vispgrädde 38%
Pynt:
färsk mynta
Tillagning:-Smula ner smöret i mjölet, tillsätt salt och kallt vatten och samla ihop degen med lätt hand. Lägg degen kallt i en timma. -Dela degen i två delar. Kavla ut den ena halvan och klä en pajform med den. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna bitar. Blanda dem med de andra ingredienserna till fyllningen. Fördela fyllningen över pajbottnen. Kavla ut den andra halvan av degen och täck pajen med den. Tryck ihop kanterna ordentligt och skär ett par hål i deglocket, nagga det ev. med en gaffel så att ångan kan komma ut. -Vispa ihop äggulor och grädde och pensla det på pajen. Baka i 200ºC, ca. 35 minuter. -Dekorera med färska myntablad.
Recept från recept.se
2 kommentarer:
Hmmm låter som något jag skulle vilja smaka i morgon på tjejmmiddagen? Också kanske jag bakar en med rabarb???? MummmA!!!!!!!!!
Bjud mig!!!!!För böveln, bjud mig!!!
Skicka en kommentar