fredag 5 december 2008

Åååååååh...

Va less jag blir. Audin strejkar igen.. stendöd! Den va det förra veckan å då köpte vi ett nytt batteri för vi trodde att det kunde vara det. Men nu samma sak! VAD Är det för fel?!? Hade just hunnit packa in oss i bilen och så när man vrider på tändningen så startar den inte.. morr! Tur att vi har min älskade mormor vägg i vägg och att han faktiskt har bil. Det va bara att packa in sig i hennes lilla polo istället och bege sig.
Den sviker aldrig den lilla trotjänaren. När det va översvämmning i stan (va det ett eller två år sen?) så va vi på Maxi och handlade jag , mormor och Liam.. det började ösregna så vi bestämde oss för att det nog va bäst att äta en korv i väntan på att det skulle dra förbi.
Det gjorde det ju inte och när vi till slut satte oss i bilen för att köra hemmåt så kunde vi inte tro våra ögon när det va så himla mycket vatten under viadukten att det stod en bil mitt i "pölen" och polisen dirigerade om trafiken till att köra en annan väg. Det forsade vatten fram i diket och jag kände att paniken infann sig lite, det va ju kaos.. och innan jag visste ordet av så hade nöten Dessie riktat in sig på ännu en viadukt... Jag stannade till med en hel radda med bilar bakanför mig. Framför mig så står det en bil i vatten så djupt att det går upp på halva bilen, och detta var en större bil än vår lilla skorv till polo. Jag tittar bak och konstaterar att det står så mycket folk bakanför mig att det finns inte en suck att jag kommer undan detta på nåt annat sätt. Jag tar ett djupt andetag och tänker att "detta måste ju vara som att köra skoter på vatten.. bara jag håller jämn gas så.... kanske.."
Så tar vi sats och lägger oss på körbanan bredvid den druknande bilen.. precis som vi passerar så öppnar karln i bilen dörren och det forsar in vatten över benen på honom. Precis när vi kör förbi honom så ropar mormor för full hals "DU SKULLE HA HAFT POLO GUBBE!!!" Det är min mormor det!=) Och detta är hennes bil... som huckrade lite lätt eftersom att vattnet gick så högt upp men spottade ut allt vatten igen och susade vidare med oss lyckliga, skrattande, skräckslagna i.

1 kommentar:

emma sa...

jag följer GÄRNA med och simmar!!!