onsdag 26 augusti 2009

Underlig dag.

Det blev inget bärplockande för mig i dag.. Liam for med gammelmormor och plockade, så det var ju tur att han fick sig ut i skogen iallafall, för här hemma satt hans mor och var ofantligt tråkig. Jag har mått dåligt hela dagen, skakis, ont i kroppen, snurrig i huvudet, kallsvettig och känner mig i allmänhet sjuk. Vila vila vila är det som jag roat mig med i dag...

Har börjat packa BB-väskan lite smått.. det är ju bäst att vara förberedd, sambons mat står längs upp o frysen alldeles redo att plockas ut vid utryckning. Godis är inhandlat och nedpackat..

Här har ni en lista på vad som behövs...

4 saker du inte vill glömma:

*Kamera och videokamera om ni har (se till att den är laddad lr. har nya batterier i sig!!)
*Mvc-journalen
*ID-kort
*Födelseplanen om den inte redan är inskickad till förlossningen

De här sakerna vill du inte vara utan

*Kläder till er nyfödda bebis (ta med ombytte ifall blöjan läcker eller ifall att bebisen kräks)
*Sköna bekväma kläder till mamma och pappa, ta gärna med ombyte.
*Tofflor
*Mat till pappan som på de flesta sjukhus inte får mat
*Hårsnodd

Bra att ha

*Patientbricka
*Hygienartiklar
*Hårborste
*CD-skivor eller avslappningsband
*Tidsfördriv – ifall förlossningen skulle dra ut på tiden och det inte går att sova kan det vara bra att ha med en bok, en tidning eller ett spel
*Bilbarnstol för hemfärden
*Mobil och laddare
*Sköna strumpor
*Läppbalsam
*Pengar till parkeringsautomaten
*Mat – när du ska föda har du inte den bästa aptiten. Ta med något som du vet att du alltid kan äta. Det är viktigt att äta för att få energi till förlossningen. T ex Dextrosol eller godis.
*Dricka – saft, juice eller Coca Cola
*Amningsbehå
*Bra tröja för amning
*Amningsinlägg & bindor

Sedan så är det ju skönt att ha handlat hem allt som behövs till bebis i tid så att om förlossningen överraskar er så behöver ni inte fara om en sväng på någon affär då ni ska hem med ert nya tillskott!

Ett tips för er anhöriga till någon som ska få barn är att göra som min älskade mor & styvfar då vi kom hem med Liam från BB. Dom hade gått in hos oss, städat, vikt tvätt, bäddat rent i sängarna och ställt en stor välkommen hem bukett med blommor och ballonger på köksbordet.
Det var helt underbart att kliva innanför dörren till ett rent hem och bara kunna krypa ihop oss och mysa av att helt plötsligt vara 3 st i familjen! =)

Inga kommentarer: