måndag 8 juni 2009

Måndagens seghet

Är som bortblåst då jag och magen i dag varit på besök hos barnmorskan för att konstetera att allt såg jättebra ut. Och sedan har vi (jo ni hör rätt, jag titulerar min mage som någon jag följt med i dag.) shoppat loss på stan.
Hittade en sommarjacka till lilleman, och sommarkläder till både honom och sambon. Till mig blev det lite inredning till sovrummet och så en macka på Subway! *mums* Jo och så världens sötaste lilla body till lillebror.
Åh nu längtar jag bara efter att han ska komma till världen.
På väg till barnmorskan i dag så travade jag ju förbi förlossningen och rös lite lätt för mig själv. Det är däremot något som jag inte riktigt längtar efter. För trots att det nu sägs gå både fortare och lättare andra gången så vet jag ju nu exakt vad det är jag har framför mig. Sist så fattade jag ju inte föränn jag var mitt uppe i det.
Och jag hade ändå en väldigt enkel och kort förlossning med Liam också. Men det är en enorm smärta. Förhoppningsvis så är jag mer erfaren och lite klokare denna gång. Jag vet exempelvis att denna gång så ska jag försöka hålla mig på benen mer för att påskynda öppningsskedet, jag behöver inte allt engagera mig i lustgasen för det bildar ett enormt tjut i mina öron, snurr i huvudet och kräkningar. Vilket ju känns som att det är det sista jag behöver då jag ska föda.
Jag vill vara skärpt och jag var borta i flera timmar tack vare att det var det enda som dom hade att ge mig just då.
Epiduralen ska räknas med från början denna gång om jag behöver något överhuvudtaget, och hinner jag inte ta någon så säger jag bara JIPPI!! Då är det snart över.
Denna gången tror jag det är badet, andningen och mer hemmatid som gäller, då känns inte själva sjukhusvistelsen så lång. Och så kommer jag väl säkert som sista att vilja åka hem nästan direkt efteråt beroende på hur förlossningen går så klart.
Oj va mycket BB snack.. ja ja, nu ska jag pynta lite i vårt sovrum.

1 kommentar:

Åsa sa...

Jag har varit där med mina killar flera gånger och jag är helt övertygad om att han kommer att ha tokroligt. Den fyraåring som inte tycker att det är roligt måste det vara nåt fel på.. :D
Spännande att få en lillebror. Vill inte alls skrämma dig på nåt sätt men jag tyckte förslossning nummer två var värst. Då vet man ju att när det gör jätteont så kommer det att göra ÄNNU mer ont senare.. =P Men då var han å andra sidan störst oxå. =)