torsdag 11 juni 2009

Grått och mulet..

Trist väder i dag, men jag tror att det iallafall blir att ta på sig tjocka tröjan och varma sockarna och gå ut på promenad i dag. Tur att det åtminståne inte blåser!
Eftersom att citronpajen blev helt galet god enligt mig (är inne på syrligt just nu) så måste ni få receptet.

Amerikansk citronpaj. 6-8 port.

100 g margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2-2 1/2 msk vatten

Till citronkrämen:
1 1/2 dl socker
2 msk potatismjöl
2 1/2 dl vatten
rivet skal av 1 citron + ca. 1 dl citronsaft
2 äggulor
1 msk margarin eller smör

Till marängmassan:
3 äggvitor+ 6 msk socker

Hacka matfett och mjöl till en grynig massa i en skål med en gaffel. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop allt till en deg. Ställ den kallt en stund. Kavla ut degen så att det täcker pajformens botten och kanter.
Forma kanten med fingertopparna så att den blir vågig och fin. Nagga degen med gaffel, grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Låt blandningen koka upp och rör hela tiden ordentligt. Låt krämen kallna efter den tjocknat.
Häll därefter i krämen i pajdegsskalet i formen. Vispa vitorna till hårt skum och strö ned sockret. Bred ut marängsmeten över krämen. Grädda i ca 200 graders ugnsvärme till en vacker gyllenbrun färg.. ca 10 min.

Nu är jag också med iallafall och tävlar i Pumlas tävling. Gå in och kika ni med. Mycket fint hon gjort, en riktig inspirationsblogg i min mening.

1 kommentar:

Rickard sa...

Så mycket gott! Behöver ni hjälp med att äta upp allt så vet ni vart jag finns! :)