onsdag 11 februari 2009

Knappt vaken

Åh vad jag är trött, kan knappt hålla ögonen öppna. Jag älskar min son, men när han väcker mig när jag verkligen inte vill så är jag inte speciellt förtjust i honom.=)
Sonen vaknade i natt och grät(mardröm) så jag gick dit och kröp ned bredvid honom i hans säng. Den är för hård för mig. Dessutom så tyckte jag nån gång under natten att det va en jättebra plan att lägga armarna i kors över magen, och sedan LÄGGA MIG PÅ MAGEN??!! Resultatet var ytterst bortdomnade armar i morse.
Nu sitter jag med världens största kopp grönt te i min hand och hoppas på att kunna åstadkomma en mirakulös förändring i mitt fysiska tillstånd tack vare det. Googlade på grönt te.. hittade en massa som jag inte visste att grönt te va bra för. Varsågod, här får ni en massa info.

Grönt te skyddar huden mot UV-strålning
Grönt te har visat sig skydda huden mot UV-strålning på samma sätt som en solskyddskräm. Dessutom pekar forskning på att grönt te, både när man dricker det och lägger det direkt på huden och förebygger solens skadeverkningar.
Grönt te är inte tillräcklig behandling för att ge dig ett säkert skydd mot solen, men det kan komplettera övrigt solskydd.

Grönt te mot solbränna
Blöt en handduk med kallt grönt te. Placera den över området där du bränt dig. Låt handduken ligga kvar 20 minuter eller längre. Upprepa behandlingen upp till fem gånger dagligen.

Den kalla vätskan lindrar snabbt smärtan. Grönt te motverkar de skadeverkningar som solen har på huden och verkar antiinflammatorisk på brännskadan. Lägg gärna på aloe vera efteråt.

Grönt te mot akne
Grönt te har effekt mot akne. Både när du dricker grönt te och tvättar huden med grönt te. Grönt te är knappast tillräckligt för kraftigare angrepp men kompletterar annan behandling. Drick rikligt med grönt te dagligen och tvätta huden med starkt grönt te.
2005 presenterade MD PhD Tanweer Syed (assisterande professor vid University of San Francisco, California) goda resultat med grönt te i en dubbelblindstudie. Grönt te gav mycket god effekt mot aknetypen rosacea. Kvinnorna som behandlades med grönt te uppvisade förbättring med 70 procent.
I en annan äldre studie jämfördes 3 procent grönt te mot 4 procent benzoylperoxid (finns i flera receptfria läkemedel mot akne). Resultaten presenterades 2003 vid årsmötet för American Academy of Dermatology. Båda behandlingarna gav jämförbara positiva resultat.

Grönt te mot trötta ögon
Blöt en bit tyg med kallt grönt te och lägg den över dina slutna ögon. Ögonen freshas upp och huden stramas upp. Undvik att få grönt te i ögat.
Du kan också använda tepåsar som har fått svalna i kylskåpet.

Pigga upp fötterna med grönt te
Gör ett fotbad med grönt te, pepparmynta och badsalt tillsammans ett par droppar eukalyptusolja. Behandlingen känns enormt välgörande efter att längre tur i löpspåret eller en lång promenad.

1 kommentar:

Rickard sa...

Fan! om grönt te funkar mot tidsbrist , kan du beställa en pall åt mig? Verkar vara kanon!