söndag 26 september 2010

Äventyr Söndagen till ära..

I dag drog jag och maken iväg med bil och släp på en mini roadtrip. Efter att ha hittat en annons på blocket (Ja det var faktiskt herr S som hittade) där dörrar skulle säljas så vi begav oss omgående till Umeå!
Bilden är lånad från nätet, men så här ser dörrarna ut!

En annorlunda och mysig dag med strålande sol och lunch på kajen i Umeå och lite snabb shopping (hittade 2 par skor). Mycket trevligt.
Dörrarna är det 2:a blocket fynd som jag gjort den sista veckan. Hittade en annons med gamla spröjsade fönster med karm tidigare i veckan.
Lycklig så ringde jag och bestämde med säljaren att vi skulle komma och hämta dem på kvällen.. När då kvällen kom så hostade Charlie så att han kräktes och det blev så att jag stannade hemma och herr S åkte själv. Så ringer han då han är på plats och säger att "Gumman jag vet inte hur jag ska rymma fönstren på släpen.."...... ????????.......??.... "VA?" Jag förstod ingenting, så lite trögt hjälpsamt så säger jag "Ja du ska lägga dem på släpen!" .....*suckande på andra sidan luren* "Jo det förstår jag.. men det är ena AS till fönster du köpt! Dom är ju större än släpen!".......????....... Jag sprang direkt och kollade blocket annonsen igen. Hade inte riktigt tittat storleken förr. Hade bara sett på bilden och antagit att det var vanliga gamla spröjsade fönster som jag redan har här hemma. Men dom var stora! 1.80cm höga och 70/140cm breda... *fniss*
Men det passar mig perfekt. Kommer att bli toppen på växthuset!
Nu ska det ritas, mätas och planeras så kommer nog växthuset att växa sig fram sakta men säkert nästa vår!

Kram Dessie

4 kommentarer:

annika sa...

Så fina dörrar! Jag tycker att det är superfint med dubbeldörrar och håller på att övertala mannen att det skulle passsa här hos oss. Vi får se hur det går men jag är optimist som du...jag tänker då på dina stora spröjsade fönster ;0)
Kul att det kan bli så tokigt men du verkar se lösningar och möjligheter.

Ha en bra måndag//annika

Vita rosor och förgätmigej sa...

Oj! Vilket växthus du kommer att få!!! Tja, eller bygga ;0). Om ni har några funderingar innan ni sätter igång så är det bara att fråga... Vi har ju redan gjort misstagen.

Kram/ Anna

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej där!
Det är verkligen najsigt att fynda på Blocket mm. Så shoppar jag numera det mesta (och loppis förståss:-)

Tänkte bara tipsa om att jag har UTLOTTNING AV 5st PLÄDAR hos mig idag!
Ha det gott! kram H.

fyra vindar sa...

vicka megafönster..såå snygga d låter..älskar stora spröjsade fönster..kommer bli kalas till växthuset tror ja..snygga dörrar me..blocket e smått fantastiskt ibland..:)
ha d godis
miss sophie