onsdag 15 september 2010

Att se målarfärgen torka

Det är vad jag sysslat med i dag.. *hihi* okej det har jag ju inte, men jag har faktiskt målat de nybyggda hallmöblerna i dag. Eftersom att det ska stå blöta skor i skostället och kastas handskar fulla med snö på hatthyllan (ok, det ska inte egentligen. men det görs ändå. *fniss*) så tog jag beslutet att måla med utefärg så att det ska stå emot bättre.... Det har jag verkligen ångrat nu efteråt, för det torkar ju ALDRIG och jag har inte tålamodet att vänta 16 timmar på att färg ska torka. Jag vill måla och sätta på plats direkt. =)
Eftersom att jag fyllt vårt lilla hus med en massa ny målade saker som inte får röras av små händer så passade jag på att ta med mig Charlie och gå ut i skogen medans de äldre grabbarna satte sig i Liams rum och byggde Lego.
Jag plockade med mig mossa och lingonris som nu ska frysas ned i väntan på julpysslet! Eftersom att detta måste plockas rätt tidigt här i norr så brukar jag plocka i god tid och lägga i påsar som jag blåser upp för att skydda innehållet och sedan frysa in. Sedan på vintern så plockar jag fram då jag behöver göra en krans eller en islykta eller liknande.
Praktiskt tycker jag.
Något som inte är lika praktiskt är att jag i går lärde Charlie att trycka av och på lyset inne på toan. Jättekul tyckte han att det var och mamma skrattade och mös åt sin intelligente son. Men tyvärr så var sonen smartare än mamma och upptäckte lysknappen bredvid sängen.... Det är nu disko inne i sovrummet och han vägrar sova.... =)
Blinka lilla lampa där... Godnatt allihopa.
Kram Dessie

1 kommentar:

Sirpa sa...

Hej!
Måla - så roligt!
Tack för tipsen om frysandet! Jasså, ni har allså disco och helgen har inte ens börjat än!
Har en myskväll!
Kram Sirpa