söndag 28 februari 2010

En önskan....

Sitter och tittar på bilder av täljstenskaminer på nätet.. Skulle så gärna vilja ha en sådan här liten nätt sak i vardagsrummet. Herr Sambo säger luft värmepump, och jag kamin.. men sedan så fick jag för mig att tillägga att han skulle få bestämma vad det skulle bli!!!?!! Hur kan man få för sig att säga nåt så dumt? =)
Åh vad jag skulle elda och mysa vid en sådan här liten skönhet. Den skulle passa perfekt hos oss!! Det är inte riktigt samma sak att sätta hela familjen framför värmepumpen och mysa känner jag! *hihi* (Just denna modell kallas Attityd 100 T, om någon undrar)


Kanske jag ska försöka önska mig den i födelsedagspresent eftersom att jag fyller år på Torsdag...
Kan ni förstå att det var 10 år sedan jag fyllde 18 år!! Helt galet vad tiden går. Vi måste försöka se till att göra det bästa av den då den försvinner så snabbt!
Det bästa för mig just nu är nog att krypa ihop i soffan och titta vidare på en film.
Godnatt

fredag 26 februari 2010

Så går hela veckan..


Jag och pojkarna pyjamas är hemma och myser denna morgon. Tv:n går för fullt. Charlie sover ännu i sin spjälsäng som vi tog in i förrgår.
Denna veckan har jag hunnit massor. Planerat inför dop, träffat prästen, bokat bönhus mm, hälsat på Sofie och Tyko, varit och tagit cellprov, (jätteviktigt.. kom ihåg detta allihopa, fick även veta att vid 40-50års ålder så blir man kallad för mammografi.. det tycker jag låter galet sent i livet..?!? visst borde det väl vara från 30 iallafall?? Då nu bröstcancer är så vanligt...) storhandlat, bakat, (även ätit upp baket *hihi*) bokat kyrka.. i Aug blir vi man och fru! Försöker fortfarande lära Charlie att somna själv. Det går sisådär. Han har även provsmakat både det ena och det andra.. och favoriten tycks vara banan! =)
Dagarna har bara runnit iväg och helt plötsligt så har en hel vecka till gått. Och jag NJUTER av att ljuset faktiskt letat sig fram, solen lyser ända in i min själ.
Veckans kommentar från Liam. "Han blev inte arg för han förstår att sådant kan hända då man inte är försiktig och inte tänker sig för!" Denna kommentaren la han i går efter att han smällt upp bildörren in i grannens bil!
Jobbat riktigt dåligt på Beach + Brudklänning 2010 i veckan. Får lov att ta tag i det nästa vecka då! =) Brudklänningen hänger för övrigt nu i sovrummet tillsammans med Charlies dopklänning. *spännande*
Liam tittade på mig i förrgår då jag satt och antecknade i blocket där jag skriver ned planer inför bröllopet och så tar han pennen av mig och skriver sitt namn längst ned på sidan. "Det är så att ni ska komma ihåg att ta med mig då ni ska gifta er!" Sötis!! Han verkar tycka att mamma har för mycket att tänka på!! =)
Ha en underbar Fredag alla ni härliga.

fredag 19 februari 2010

Då bär det av..

Här hemma har vi just ätit lunch och packar nu för fullt.
I helgen bär det av till Missen för att lukta på lilla Hjalmar, umgås med familjen, och se de nya hästarna! *spännande*

Charlie har börjat provsmaka gröt och det är med en skräckblandad förtjusning som han skrattar, kladdar, smackar och ryser om vartannat då han stoppar den geggiga nya konsistensen i munnen! =)

Trevlig helg på er.

tisdag 16 februari 2010

Det hänger på köket..

En salig blandning av krokar och knoppar finns i vårt kök. Jag gillar att hänga lite saker synligt. Jag vill inte ha allt instängt och bortplockat, köket känns mer levande om lite av sakerna som man använder ofta står framme. Att sätta saker ovanför ett fönster tycker jag kan ge fönstret mer djup.. Här hänger kaffekoppar på rad.


Min lilla knoppbräda som jag gjorde i somras byter titt som tätt sällskap. Nu har den fått besök av lite smått och gott. Den ljusblå brödduken gjorde det lite vårfräscht tycker jag.






Efter en natt av underliga drömmar, så har jag i dag börjat ta tag i en del saker som legat på hög och bara väntat på att sättas igång med här hemma.
Sedan Charlie kom så har vi liksom bara stängt in oss i vår lilla värld och inte tagit tag i någonting. Jag tror att drömmen speglar det dåliga samvetet över allt som bara ligger och väntar på att någon ska rulla upp ärmarna och sätta fart. Så nu planeras och bestämms det här hemma för fullt!

måndag 15 februari 2010

Glada härliga ungar

Jag och Charlie har just hämtat Liam på dagis. Nu ligger liten ute i vagnen och sover så skönt. Jag är så glad för att vi byggde vår kallfarstu. Där kan nu vagnen stå utan att jag behöver vara orolig att grannens katt hoppar in i vagnen. Det minns jag att jag var jätteorolig för med Liam. Och det gör inget ifall det är mörkt ute, utan han kan ligga där iallafall. (Jag tycker annars att det känns otrevligt att ställa ut vagnen i mörkret, så det gör jag aldrig.)
Det är så härligt ute att man verkligen inte vill vara inne i dag. Vi har så tur att det är uppskottat stora högar med snö överallt runt vår gård och det kan ju vara hur kul som helst om man är 4 år gammal! =)



Tänk att snart är det sportlov, vi får hoppas på att det blir fint väder då så får vi åka mycket skoter, kälke i backen och bara njuta av varandras sällskap utomhus!




Härliga soliga måndag.

I dag känner jag ljuset och solen stråla rätt in i min själ! Efter en mörk, kall, snöig och blåsig vinter så känner jag att ljuset verkligen behövs. Tänk att allt känns så mycket lättare bara solen tittar fram. Liam är på dagis och leker, jag, Charlie och mormor har varit ute på en prommis och nu är det snart dags för lunch. Det är lite svårt att hinna allt man vill då den lilla pockar på uppmärksamhet nu hela tiden och inte alls vill ligga ned själv. Det blir lite rörigt runt omkring oss just nu, men det får man ju ta. I dag har jag iallafall tänkt hinna städa lite. Jag brukar ta Charlie i bärselen om han är missnöjd med att ligga själv och sedan bär det av. Han somnar nästan alltid då jag startar dammsugaren. Gungandet+ ljudet blir visst ljuv musik i hans öron! =)



För att det ska bli lite lättare att hålla ordning här nere nu så har jag Charlies leksaker i den vita tunnan bredvid bokhyllan, det hjälper faktiskt att bara kunna kasta ned alla småsaker där i.
Liam är duktig på att städa själv och får lov att hålla leksakerna på sitt rum och har olika backar som han stoppar olika saker i. Det är lättare för honom att städa då.
Vi har ganska små rum på nedervåningen och det gör ju tyvärr att det så snabbt ser stökigt ut bara för att några saker står framme... Men det brukar ju iofs. göra att man blir lite duktigare på att plocka bort efter sig.
Nä bäst att sätta fart!
Soliga kramar till er alla i dag!

söndag 14 februari 2010

Pappas pojke..


Här har ni honom. Pappas lilla kille. Om det inte var för att jag var försedd med brösten som matar honom så skulle han förmodligen inte bry sig om mig alls just nu.
Han lyser upp av lycka direkt han ser sin far och kan inte fort nog få kasta sig i armarna på pappsen och bara mysa!!
Liam var verkligen tvärt om, och det känns lite skumt måste jag erkänna, men samtidigt så är det så mysigt att se. Charlie älskar verkligen sin pappa. Och varför skulle han inte göra det, han har ju världens bästa pappa!
Nu har vi kommit hem efter kalas med middag och efterätt *mums*. Charlie är badad, Liam ligger redan i sängen och vi ska mysa ned oss i soffan och se film. Det ska bli vårt alla hjärtans dags firande!
Puss å kram på er alla.

lördag 13 februari 2010

Där fantasin flödar..

I Liams rum är det färg och fantasi. I taket hänger en "gunga". Vi har byggt en liten läshörna i en del av rummet, med stora kuddar på golvet. Där sitter vi och myser och läser av sagorna.





Sedan har vi kapat upp ett hål i väggen och byggt en koja. Utanpå är en spånskiva sågad och målad som en borg.
Facklan utanpå borgen är från Ikea. Den lyser verkligen i ett brandaktigt, svagt sken, så den passar jättebra som nattlampa. Vi har fortfarande inte en enda list på hela övervåningen och jag undrar verkligen när det ska bli helt klart där uppe... nåja, en annan dag! =)







Jag och Liam har varit på bio i dag, det var jättemysigt och han var så glad över att få åka och mysa ihop sig i mörkret med en påse lördagsgodis och popcorn. Filmen var jättegullig, fast mer en tjejfilm faktiskt.
Vid middagen så frågar herr Sambo om Liam sett några snygga tjejer på bion. Så svarar sonen "Jag satt och tittade på tjejerna som satt bakanför oss, en av dom hade glasögon... men pappa... vad betyder ragga??!?!"
Där ser man, jag som trodde att jag och min lilla oskyldiga son sitter och myser till en film så sitter ungen och kollar på tjejer... Nä du lille man, du får vänta några år med att ragga du, det har mamma bestämt! =)
I morgon är det Alla hjärtans dag. Och vi ska åka på kalas. *spännande*
Ha en skön Lördags kväll allihopa!

fredag 12 februari 2010

Fredag kväll.

Jisses, nu haglar det bara inlägg om mig! =)
Efter en härlig dag ute i sol och kyla, så har vi ätit middag, och nu poppat popcorn och ska mysa ned oss i soffan och titta på en barnfilm. Vi har ofta myskväll på Fredagar, det är som ett skönt avslut på arbetsveckan och något som sonen verkligen uppskattar.

Tänk att snart är ni två som sitter bredvid varandra och skrattar till någon tecknad film. Mina älsklingar, mammas hjärta är verkligen fyllt med kärlek till er! Ha en skön kväll allihopa.

Min son.. en vinnare!

Ett brev damp ned i postlådan i dag till sonens glädje. Han kommer alltid springandes då han sitter och ser på tv och ber mig att gå in på olika tävlingar på datorn för att dom sagt att man kan vinna både det ena och det andra... I dag vann han iallafall 2 biobiljetter till Disneys Prinsessan & Grodan. Överlycklig är han, och det vankas nog bio i morgon då. =) Fotat lite uppe på Liams rum i dag. Han sover i en kökssoffa, helt perfekt om man är orolig att dom ska trilla ur sängen, för det gör dom ju verkligen inte nedbäddade i denna!

Och så hans fina sängöverkast i jeans, som han fick av sin farmor då han var liten bebis!

Sentimental..

Solen börjar titta fram över hustaken, drivor av snö når upp under fönsterbläcken och träden gnistrar vackert då en strimma sol träffar den kala kronan.

4-åringen springer fram och tillbaka i köket för han har bestämt sig för att han ska plocka fram frukost åt oss.
Han dukar omsorgsfullt, tar fram mackor och brer ett tjockt lager smör på sin och lägger en halvt utbredd klump med smör på min..
Så häller han upp mjölk i ett glas och bestämmer sig för att det måste drickas med sugrör. Han går till en av kökslådorna och tar fram ett av de serpentin formade sugrören... Så kastas jag helt plötsligt tillbaka i minnet.. till en tid då jag var barn. Då min mormor var den enda jag kände som hade serpentin formade sugrör, allt skulle då så klart drickas genom dessa då jag var på besök.
Hos mormor var det lyx, hos mormor fick jag alltid som jag ville, hade alltid roligt! Min mormor... samma mormor som nu för tiden bor vägg i vägg i vårt lilla parhus, samma mormor som 4-åringen nu kallar "Gamma". Samma mormor som han nu springer barfota över till på sommaren, och där han nu får göra precis som han vill. Där han alltid har roligt.. min mormor..

Det är förunderligt vad tiden förändras och hur snabbt den tickar framåt. Förändring är ett måste och jag välkomnar den.. samtidigt som jag är oerhört tacksam för att vissa saker aldrig riktigt ändrar sig!

torsdag 11 februari 2010

En stund för mig själv..

I dag kliade det i fingrarna efter att ha legat sjuk nu i flera dagar. Så vi har börjat på att möblera om på övervåningen. Äntligen ska jag få min lilla sy och pysselhörna!! =)
Nu ligger pojkarna i sängen. Herr Sambo har sjunkit ned i ett bad. Jag har gjort varma bär i ugnen och ska avnjuta detta med glass i soffan under min enorma stickade filt! *mys*



Vet ej om det var detta kliandet i fingrarna som gjorde att jag nyss råkade radera hela min blogglista...*suck* Ja ja, det var ju inte en dag för tidigt att jag uppdaterar den.. men ändå.. va jobbigt! =)

Nytt begagnat..

Jag har inhandlat 2 nya stora örngott. Dom är så stora att det ryms 2 vanliga kuddar i ett örngott. Fina med spets och monogram.

Dom får nu bo i varsin fotölj i vardagsrummet. Mjukt och skönt blev det att kura ihop sig där nu.



Känner mig lite piggare i dag. Om jag kurerar mig med en massa grönt te så ska jag nog få den här förkylningen att släppa..
Charlie är lite irriterad i dag, han har ju lärt sig att vända sig från rygg till mage. Men fattar inte alltid hur han ska vända sig tillbaka och blir då tok-arg! *sötis*

Njut av dagen mina vänner.

onsdag 10 februari 2010

Mina älsklingar..

Undertiden som jag och herr Sambo står och samtalar i köket så kommer Liam rullandes nedför trappan. Mitt hjärta hann stanna!! Men han fick bara några blåmärken och blev lite mörbultad, så det gick som tur var bra.
I dag har ingen av oss kommit ur vår pyjamas, vi dolar på här inne och jag rör mig i princip mellan soffan och sängen. Nu har vi alla trängt ihop oss i sängen och ser lite på tv. Måste få påpeka att vi har väldens snällaste barn, det märks verkligen en sån här dag då det inte är så mycket fart i mamma och pappa. Våra söta älsklingar, nu ska dom badas och sedan är det snart dags för sängen för dom små.
Trevlig kväll allihopa

Onsdag

I mitt gamla köksskåp har jag skålar, ljusstakar, uppläggningsfat och en massa saker som man inte vill ska synas. Det slukar massor, helt perfekt! De vita skålarna är loppisfynd. De står och väntar på att fyllas med jordgubbar och glass i sommar. *fniss*


Är fortfarande förkyld. Hostar och känner mig inte alls kry. Ligger och funderar och planerar att göra om på övervåningen.. Både Liams rum och vårt gamla sovrum kommer att åka på en ommöblering. =) Hoppas att ni har en härlig Onsdag, tänk att halva veckan snart gått...



Jag är med och tävlar..

Jag är med och tävlar hos Lotta som har bloggen Fyra årstider. Jättefina priser har man chans att vinna. Vill du också vara med så klicka dig till hennes blogg via länken övanför.

tisdag 9 februari 2010

En litet kökstitt....

Är vad jag bjuder på i dag. Jag har bara helt enkelt monterat ned två skåpluckor i köket och satt in antik betsade hyllplan istället, och så en lampa ovanför så att det blir ett fint sken på kvällen.


Jag var tydligen den i familjen som nu stod på tur att bli sjuk. Snorar, hostar, ont i halsen & magen och känner mig riktigt hängig. Som tur var så är Herr Sambo hemma och sköter om barnen och jag har blivit bjuden på både lunch, middag och kunnat sjunka ned i badet med en bok en lång stund i dag. *Vardagslyx*


En liten fläta...

Jag har ett pilträd hemma på gården som nu i vår behöver klippas ned igen. Sist flätade jag ett kantband och fyllde upp med jord där jag nu har min lilla kryddträdgård. Nu letar jag efter inspiration till vad jag i år ska göra till min trädgård.
Då hittade jag dessa härliga bilder fyllda med inspiration. Vill du själv gå in och titta så klickar du här.









Så läckra saker, men jag kan ju avslöja att jag inte alls behärskar någon teknik för detta. Måste nog kanske ta och inhandla en bok inom ämnet så jag får lära mig.



lördag 6 februari 2010

Vilken liten..


Vi har hälsat på lilla Hjalmar i dag på bb. Han är så liten och söt med massor av hår! Blicken herr Sambo ger mig beror på att han alltid tycker att jag säger så kloka saker. *hi hi* Efter i sommar är det du och jag för alltid älskling, vilken tur du har! mohahahahahaha :)

Härliga vinterdag.

Denna morgon så sattes äldsta sonen framför tv:n, yngsta sonen och herr Sambo lämnades i sängen och jag stampade iväg i full mundering i djupsnön på en härlig morgon promenad ensam! Det är inte ofta det händer och det var ljuvligt för det är så där lagom kallt och så skiner solen.
Nu sitter jag vid köksbordet och tittar ut på traktorn som skottar vår gård, lyssnar på äggen som puttrar och hoppar i sin gryta på spisen, och familjens alla ljud när var och en sysslar med sitt.
Nu ska vi äta frukost och sedan ska jag på BB och träffa liten bebis och mysa med.

Jag känner i hela kroppen att detta kommer att bli en helt underbar dag!

fredag 5 februari 2010







Lite mörka kort på vad jag fördjupar mig i just nu. Bläddrar i alla mina trädgårdsböcker och planerar och planerar...
Nu ska jag också plantera sånt som jag kan använda mig av, inte bara det som är vackert.
Jag ska försöka mig på att göra egna krämer och salvor, mm. Läs "Gröna apoteket" så får man en massa inspiration om man vill prova på livet som "natur-häxa". =)