måndag 17 november 2008

Det känns som söndag...


I dag har vi alla varit lediga. Lugn och ro råder på vår gata. Sambon och sonen leker på övervåningen, det låter som dom är på väg ned genom taket just nu, hur då? Dom bygger ju med lego?!.. Sonen är inne i någon period just nu då allt ska gå i 110km/h och även så måste ju så klart allt skrikas, för hur skulle annars någon kunna höra och förstå honom?! (På dagis så har dom ett digitalt lysande öra som sitter på väggen, när det är grönt så är ljudnivån bra, när det blir gult är det för högt och när det är rött är ljudnivån jättehög. Jag har inget sånt hemma på min vägg men det behövs inte för mina öron är röda heeeela tiden!)

Nu för tiden så följs även gärna en enkel uppmaning som "Liam kan du komma så får vi klä på dig" med att jag ser ett lurvigt blont litet huvud som snabbt som tusan vänt sig om för att springa åt det totalt motsatta hållet. Det är sådana gånger (speciellt när man har bråttomt) som jag gärna utnyttjar det faktum att jag kan tvinga honom eftersom att jag än så länge är starkare. Lr en sådan gång som jag gärna alldeles psykologiskt gastar för full hals "SLUTA SKRIKA".. varför gör man så? praktice what you preach damit!

Jag hade ju ända fram tills Liam va ung. 2 1/2 år bestämt att jag inte skulle vara en sån där mamma som höjde rösten lr. skrek i tid och otid. Nej nej, jag skulle vara totalt pedagogisk! Jag måste säga att det funkat rätt bra... tills treårstrotsen kom!!!!! Oooh my goood (I ren Janice anda) såååååååå mycket trots visste jag inte fanns i en så liten kille. Direkt han inte vill så smalnar ögonen, han blänger på mig och säger "NÄ, jag vill INTE!!" Precis som att, och vad har du tängt göra åt det?... Jag ska avslöja att mattan i lekrummet används flitigt som ett straff, och det funkar. Jag upptäckte rätt tidigt att det största straffet för honom är att måsta sitta stilla. Då skärper han sig snabbt. Något som jag däremot inte kör med är tomma hot. I min mening så är det heelt värdelöst att säga ex. "om inte du skärper dig så stannar jag bilen och ställer ut dig" Om man inte verkligen tänkt göra det. Och det är ju bara att inse att ifall du inte står på en väg där inga bilar lr. andra faror finns i närheten så kastar vi ju inte ut ungarna ur bilen. Därför är det en helt värdelös kommentar. Även att genomföra något halvhjärtat, att börja vara bestämd men inte genomföra det helt ex. på grund av att det blev för jobbigt att lyssna på gnäll och gråt så himla länge. Barn är ju smarta och det enda som dom lär sig av en sådan gång är att om jag gråter och klagar tillräckligt länge så får jag till slut som jag vill, och då blir nästa gång som man grälar om något liknande ännu värre. Är man konsekvent så blir bråken färre och lättare eftersom att han vet att jag menar det jag säger och att om han väljer att inte lyssna så får han ta konsekvenserna av det.

Ja ja, vad jag tjatar, moving on.... I dag har jag plockat kottar, lingonris, mossa. Är nu helt förberedd inför morgondagen då tjejerna kommer hit och vi ska ha lite mysigt julpysselkväll, binda kransar och göra julkort, dricka kaffe och snacka skit. Mojs mojs! =)

Nä nu ska jag inta framstupa sidoläge i soffan och läsa en bok.

1 kommentar:

rickard sa...

Be strong my friend, bara 15 år kvar av bråk med din avkomma. P-piller!!!! ;)