fredag 31 december 2010

Home sweet home

Äntligen är vi hemkomna från stugan!
Vi har haft en lugn skön Jul med familjen. Trots detta så lämnade jag julstämningen då jag lämnade huset och fick inte tillbaka den förr´n jag klev in i hallen här hemma igen och möttes av doften av hyacinter, den glittrande granen och mina röda julgardiner i köket. *ler*
(Det röda ni skymtar längst till höger är vår kyl/frys som verkligen står som en klarröd karamell i allt det vita och svarta. *Äääälskar det*)
Stugan anar jag kommer att bli ett evighetsprojekt, och kanske det är allt detta vi håller på med, alla lösa ändar och påbörjade projekt som gör att julstämningen försvann. Hittills har vi iallafall hunnit en liten bit. Vi har satt upp panel på väggen i köksdelen, några skåp och hyllor har kommit upp och vi har snart målat taket klart.
På hela väggen under fönstret så ska skåp och en diskbänk, bänkskivor och en riktig spis in. Just nu lagar vi mat på de två plattorna på trinett köket.
Genom fönstret kan vi nu kika in i ett förråd vilket är väldigt vackert *fniss* Men där inne ska vårt sovrum bli så småningom, vi hade ju först tänkt ha det i vardagsrummet, men det blir så trångt så vi bygger ut istället (Eller, rummet finns ju redan där och har varit sovrum tidigare, men nu finns det ingen varmbonad yttervägg kvar, så det är isolera och sätta upp innervägg som vi måste göra.)
Här ser nu vår lilla jultall som står på skåpet i vardagsrummet och spred lite stämning iallafall. Och vår enormt poppiga musik anläggning. *fniss*


Här sover vi nu, I vardagsrummet. Vi har satt upp skynken runt sängen för att få lite mysigare då vi ska sova. Pojkarnas sovrum ligger vägg i vägg med vår säng. Skönt att dom har ett litet eget krypin så att vi kan stänga dörren om dem på kvällen.
Ja, så här har det än så länge börjat se ut. Och om ni inte minns vad vi började med så kan ni se det här.
Lite som en bondmora känner jag mig på kvällarna då jag går och hämtar in ved och vatten till stugan, lägger några pinnar på brasan och kryper isäng för kvällen.
Men mysigt är det! =)
Hoppas att ni har det bra i dag alla ni fina som tittar in hos mig.
Här ska det börjas förberedas inför nyårsaftons kvällen.
Kram Dessie3 kommentarer:

Monica sa...

Hej !!!
Det ser riktigt mysigt ut i alla fall !!
Kram och gott nytt år till dig och familjen !!
Monica

Lantligt i smultronbacken sa...

GOTT NYTT ÅR önskar jag dig och nu hoppas vi på ett ännu bättre 2011.

Kramar Teres

Sarppu sa...

Oikein hyvää uutta vuotta 2011.