tisdag 29 mars 2011

Baka bakare bakast..

Eller hur det nu var. =)

Barnen önskade sig något gott till mellanmål, så då var det bara att starta upp min nye vän i köket. Jag är så lycklig att se den och magen tar ett skutt varje gång jag får baka i den, det är verkligen enkelt. Och jag har bakat i den flera gånger redan. Älskar den!! I dag blev det Sega rutor, eller Hallonrutor som bakades. *mums*

Här följer receptet:

200g smält smör

6 dl socker

4 ägg

6 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 påse mandelspån

1 dl hallon


Smält smöret, låt det svalna något & blanda sedan raskt i socker, ägg, mjöl och vaniljsocker. Smöra bakplåtspapperet och lägg i långpanna.

Bred över smeten, strö över mandelspån och tryck ned hallon i smeten. Grädda på 175 grader i 25-30 minuter.

Ta ut den och dra över papperet med kakan till bänken, lägg långpannan som lock över kakan och låt den svalna. Skär kakan i rutor.


Detta är en jättegod och totalt beroende framkallande kaka. En av barnens stora favoriter, och jag måste erkänna att jag älskar allt som kan tillagas i långpanna.

Perfekt till födelsedags kalas osv. =)


Kram Dessie

4 kommentarer:

Lina sa...

Åhh Grattis till KitchenAiden!! :) Förstår att du bakar ännu mer nu! Det är ju så enkelt nu, dessutom blir man lite sugen bara man tittar på den, och det gör man ju ganska ofta då den är snygg och får stå framme! ;)J ag har bakat bra mycket mer sen jag fick min... synd bara att man blir lika beroende av det man bakar som av själva bakandet!! ;) hihi

Vintage House sa...

De är så läckra och förstår att du vill baka hela tiden...
kul att du tittade in hos mig
kram
sandra

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Din nya vän är helt uuunderbar:) En sån kär vän skulle jag också vilja ha..;)

Önskar dig en fin onsdag med mycket sol:)
Kraaam Susanne

Inreda Mera Hemma sa...

Men är det inte mera jobb att släpa fram den är att bara ta fram en bunke!? Röra om... Jag förstår inte Kitchen Aid hystererin;)?