Det är en söt, saftig och god limpa som jag försöker att alltid ha i frysen hemma så att det bara är att plocka fram.
Det här receptet räcker till 6 st. limpor.
2 pkt jäst
1 liter mjölk (37 grader)
1 tsk salt
400 g farinsocker
1 dl sirap
4 msk brödkrydda
3 ägg
3 dl vetekli
1 kg rågsikt
500 g vetemjöl
Värm mjölken ljummen och blanda ihop med jästen. Blanda ned resten av ingredienserna och rör ihop.
Smörj brödformarna med lite smör. Baka ut limporna och lägg i formarna. Pricka dem med gaffel och låt jäsa ca 25 min.
Sätt ugnen på 175 grader och grädda dem tills de är gyllenbruna.
Pensla dem med lite flytande margarin efter gräddning.
Hoppas det smakar
Kram Dessie
2 kommentarer:
Låter som ett underbart bröd... ska prova ditt recept vid tillfälle ;p
Många som är förkylda nu...Snart på bättringsvägen hoppas jag
Kram Anna W
Hej Dessie!
Hoppas han kryar på sig snabbt!
Mmm...goa limpor, tack för receptet!
Hoppas din helg har varit bra och önskar dig en skön söndag!
Kram Sirpa
Skicka en kommentar