fredag 16 april 2010

Lunch i solen.


I dag är det kycklingsoppa utomhus som gäller för mig och cykelpojken till lunch. Charlie sover gott i sin vagn och när han vaknar så ska vi gå in och baka något gott till i kväll. Efter middagen så gäller som alltid på fredagar.. Så ska det låta på tv:n, och efterrätt. *mys*

torsdag 15 april 2010

Duktiga liam


Världens bästa son har jobbat och sjåat i dag. Efter dagis i dag så plockades stödhjulen av hans cykel och nu cyklar den lille killen som ett proffs! Han vägrade förra året, men nu blev mamma bestämd och trygghet via stödhjul kapades brutalt. Och så bra det blev då han ju klarar galant att cykla utan. Han både startar och stannar själv och lycklig mamma tittar på sin lilla kille som är så stolt över sig själv och vad han kan. Nu har jag och pojkarna badat, har läst bok och nattat den äldre. Har ammat och nattat den yngre. Och själv så har jag tjuvstartat helgen med smoothie och lösviktsgodis. Ansiktet hettar efter ännu en hel dag ute i sol och blåst och jag tror att vi alla kommer att sova gott i natt. Bilden ovanför är tagen i påskas på en av våra skoterturer.

onsdag 14 april 2010

Njuter av dagen..


Sitter och solar och njuter av livet. Charlie sover i sin vagn, liam leker. Snön smälter och droppar, fåglarna sjunger och tycks njuta lika mycket som jag.

tisdag 13 april 2010

Vänner gör mig glad!


I går var jag och Charlie på besök hos emma och lille bebis. Jättemysigt ända tills Charlie blir varm och gnällig och jag provar tempen på honom.. 38.4.. Suck.. Snabbar mig hem. Fattar ingenting, grubblar och funderar.. Han är ju varken snuvig eller nåt annat.. Kan det vara 3-dagarsfebern?.. Så kommer herr Sambo hem. Han hinner bara titta på ungen där han hänger varm på min höft så säger han. "Men han dregglar lite mer än vanligt tycker jag.. Är det inte tänderna som börjar komma då?!" Där står jag som ett utropstecken.. Självklart, jag har ju inte tänkt på tänderna.. Och petar in ett finger i munnen på lillkillen. Mycket riktigt så sticker en liten liten tandbit upp där mitt i detta annars tandlösa leende!:) Liam blir genast dödsimponerad.."Hur visste du det pappa? Hur förstod du att han håller på att få en tand?" herr Sambo svarar direkt att "Det är nog för att Det här är ju faktiskt inte mitt första barn, du var likadan då du var liten.." så står man där och känner det helt plötsligt som att man är nybörjare igen.. Och alla andra vet, fast själv fattar man inte.:) som toppen på allt så gråter och gnäller charlie då han är med mig men blir nöjd och myser direkt han får vara med sin far. Och så nu på morgonen så kom första ordet.. Kan ni gissa vad den var?! Jo förstås.. Pappa!! Vår söta lilla pappa-kära gosse.:) I går blev jag överraskad då jag skulle hämta posten och ett stort paket adresserat till mig ligger där i.. Jag öppnar och i ligger boken som är på bilden och en gullig lapp från världens sötaste Sofia! En helt underbar trädgårdsbok som jag kan ha till planering av min trädgård. Det rymmer massor av inspiration, urklipp, anteckningar, fröpåsar.. Allt! En helt underbar present. Jag blev så glad! Tack snälla underbara Sofia för att du förgyller min dag!

söndag 11 april 2010

Vitaminer och sol

Åh underbara väder. Jag är lika lycklig som min son över att våren med sin varma sol strålar över oss på dagarna. Vi spenderar all tid vi kan utomhus och Liam är så lycklig över att dra på sig sina galonbrallor och sätta sig i vatten pölarna ute på gården. Jag är väl kanske inte lika lycklig över just det, men ler ändå bara och älskar hur roligt han tycker att det är! Har blivit lite besatt av smoothies. Dricker en underbart god smoothie varje morgon. Den piggar verkligen upp.
Min kropp tycks ju behöva vitaminer efter en lång och mörk vinter. Jag känner hur jag återhämtar mig sakta och säkert efter vintern med hjälp av vitaminer och solsken! Jag tinar sakta fram.

måndag 5 april 2010

Över påsken..

I dag får ni se en bild på huset som jag är uppvuxen i! Jag tog denna bild för att demonstrera hur högt snön når upp på huset, men efter detta så har det ju snöat mycket mer så nu syns bara halva fönstrena.
Vi är bortresta över påsken. Har härliga lediga dagar och åker skoter, lapar sol, äter gott både ute och inne. Vill bara titta in och hoppas att ni alla haft en trevlig påsk och hoppas att ni njuter ni också.


Stora kramar från mig till er!