fredag 31 juli 2009

Ja jag tjatar


Allt handlar om altanen just nu. Men nu är det så i slutet så allt man gör blir en enorm skillnad. Nu sitter spotarna på plats!:)

Mätt och belåten


Efter en flitig dag så blev vi lata och köpte pizza till middag. Jag tryckte en halv och höll sedan på att avlida, min mage är full av bebis just nu och rymmer inte så mycket annat. Nu ska jag och sonen hoppa i badet och sedan är det myskväll på vår gata.

Jo jag vet att jag totalt snöat in på vitt.. Men allvarligt visst blev den fin i vitt?! Nu ska min kökssoffa få bo ute på altanen, måste åka och hämta bord och stolar och börja måla den också.

Vitt så långt ögat kan se..


Nu är innertaket också vitmålat första varvet! Sambon är och handlar och grannens dotter har hunnit vara in och kissa fulla toalettgolvet så jag har hunnit knäskura.. Kan livet bli bättre?!:) nu ska jag avnjuta min lunch mitt i allt kaos. Kram på er.

Morgonen kom..


Alldeles för fort! Jag är så trött, har varit vaken mycket i natt så när lillen nu vaknade och ville ha upp mamma så var det med trötta steg som jag tog mig upp.. Nu sitter han och ser en film och jag ska försöka lokalisera köket och lite frukost till oss. *gäsp*

torsdag 30 juli 2009

Ok då..


Ni får se lite insida också. Nä men titta där sitter ju bloggarinnan själv och målar lite!:)

Bildbevis


Vårt lilla projekt går framåt, sambon har varit extremt duktig i dag och den hyrda spikpistolen har gått varm. Ska ni spika upp innertak så säger jag bara SPIKPISTOL det förkortar arbetet med flera timmar! Vi hyrde den då vi byggde övervåningen också. Det är helt klart värt det! I morgon hoppas jag att jag kan måla taket. Nu är det simon & tomas på 3:an.
Burgarna på grillen och innertaket fördigspikat.
I dag har grabbarna varit hur duktiga som helst. Jag har påtat på så gott jag kunnat men av någon andledning så är jag helt utan energi i dag.
Benen skakar, ryggen gör ont, magen krampar och huvudet är inte alls med. Kanske värmen har något med saken att göra. Nu har jag iallafall en massa saker att måla och det kommer att bli sååååååå fint. Längtar efter att få inreda så vi kan börja slappa där ute.

Men allvarligt!!


Detta är överdelar till lillen i storlek 50-56! Jag kan inte alls minnas att liam hade så här mycket kläder.. Lite överkurs kan man ju tycka!:)

Sommarbarn


Nu myser vi på soldäck. Liams kusin kom i går och i dag leker dom i mängder. Just nu är dom duktiga och springer runt med två små vattenkannor och vattnar trädgården. Det byggs på altanen och i dag känner jag faktiskt lugnet!

onsdag 29 juli 2009

En produktiv dag

I dag har jag sytt och jobbat i trädgården *pust* så skönt det är att ha det gjort. Jag har klippt häcken och beskurit alla träd och buskar. Sambon var duktig som bara den och har jobbat på altanen. I morgon så kommer Ricke och gästspelar som snickare då grabbarna ska sätta upp innertaket. *spännande*

Vi hann även packa fikaväskan och dra och bada, det var jättekallt i vattnet och massor av "bräms" (allvarligt.. bräms eller broms.. ingen tycks ju veta igentligen vad det heter, det är som efter behag.. eller?!?) så det var väl inte så jättetrevligt, men sonen blev då nöjd iallafall.

I kväll har vi haft trevliga vänner på besök. Så skönt att träffas och snacka skit över en kopp kaffe även om det bara är en kortis.. tiden flyger så fort iväg och man måste bara ta sig tid att ses emellanåt, man märker speciellt på barnen hur fort tiden tickar.. dom växer så snabbt!
Det är så lätt man glömmer att ta vara på varje liten stund som man har tillsammans med människor man älskar, vi tar mycket i livet för givet. Men vi måste komma ihåg att uppskatta varandra och de fina tillfällen som livet bjuder på.

tisdag 28 juli 2009

Sonen på topp

Son och sambo inne på toan. Sonen tittar på pappa och utbrister "Men pappa får du STÅ och kissa inne?!" "Jo, för jag är ju vuxen och då får man det!" Svarar sambon förståndigt. Sonen dolar på inne på toan och tittar sedan upp på pappa igen och utbrister lyckligt.. "MEN PAPPA, DU HAR JU OCKSÅ ETT EK-OLLON!!!!!!"
Det är inte så lätt att skilja dem två åt.. ollon som ollon eller?!? =)

Skiftgång i badkaret


Nybadad, väldoftande och ren sitter jag nu i sängen med laptopen i knäet och ett stort fat vattenmelonskivor bredvid mig. Pedikyr är gjord och jag riktigt känner på mig att mina lena fötter kommer att göra att jag sover extra gott i natt.
Nu hör jag sambon spola upp vatten och har tänkt sig ta ett bad han också, synd att vi inte ryms båda två nu, men jag ryms knappt själv däri nu för tiden! =)
Hoppas på massage mannen i mitt liv då han badat klart och sedan ska jag stänga mina ljusblå för i dag och vakna full av energi i morgon.
Kom på att jag ju inte visat er en bild på altanen på länge nu.. ska fixa det i morgon.

God natt

Arbetsmyra till kl. 4:a


Jag och den sovande hip-hopparen i baksätet sitter utanför Jula och väntar på sambon. I dag ska vi inhandla mer till altanen och köpa lite mat! Stressen över allt som ska hinnas de kommande 8 veckorna är enorm. Det kommer att bli avslappnande då bebisen kommer så jag får vila lite!:)

söndag 26 juli 2009

Magen är galen.


Den svänger från höger till vänster och både fötter, knän och händer sticker ut! Ser ni att magen är högre på vänster sida?! Det är där han ligger lille skrutt. Längtar så efter honom!

Ännu en tidig kväll

I kväll tar vi med oss kvällsfikat i sängen och lägger oss tidigt. Efter en dag full av gäspande så ska vi trötta småbarnsföräldrar utnyttja kvällen till sömn eftersom att morgonen inte alls tillåts att nyttjas av sonen. Att sova film är precis vad vi behöver just nu. Man glömmer så lätt att semestern ju faktiskt är till för att även vila.

Städning för vuxna, lek för barn.


Storstädning för mig. Så skönt när det luktar gott och är alldeles rent! I dag har jag slagit på stort och röjer i städskrubbar och div. Liams kusin är på besök och just nu så leker dom hund.. Det är visst en olydig hund verkar det som, men skratten ekar i huset och dom verkar vara helt nöjda med upplägget.:) nu ska jag vila mig en stund innan jag fortsätter att röja!

Hela semestern regnar bort..


Nu är jag less på regn och kyla! Vi hade några fina veckor i början men nu är det bara dåligt väder. Jag som hade så mycket planer på familjeutflykter som vi skulle roa oss med i det vackra vädret. Jo det finns ju saker man kan göra inomhus också, men det bokar vi ju våra långa mörka vintrar med. När det är sommar så behöver jag verkligen solen för att ladda energi för resten av året! Ja ja, nog gnällt.. Jag är sugen på blåbär. Måste kolla vad vår frys innehåller!

lördag 25 juli 2009

Lilla killen på besök


Hos mormor och plastmorfar på besök. Han har lekt undertiden som jag, sambon & svågern varit på bio.

Leksaker och babydrömmar

Vi mötte upp Liams farbror i dag på stan och dom två bestämde sig för att gå på leksaksaffär och handla ALLT som kom i deras väg!!.. Måste jag tillägga att sonen är överlycklig?! =)
Jag hann stå och drömma mig bort bland amningskuddar och barnvagnar och insåg hur mycket jag verkligen vill ha nytt. Så hör jag två norrmän som pratar och efter ett tag så börjar jag titta på dem, helt hysteriska och lyckliga över våra billiga priser så har dom lastat en barnvagn, en bilbarnstol, gåstol, babysitter, en till bilstol och en MASSA annat och konkar sig glatt fram mot kassan! Där lämnade dom mig suckandes med en enda tanke i huvudet.. "Åh lyckliga människor, jag vill också ha en massa pengar att spendera på sånt just nu!" Den svenska avundsjukan visade sig lite tvärt där inne! =)

Regniga Lördag

Jag och tjockmagen ligger på sängen med en påse rostade mandlar och petar i oss. Blev i dag bjudna på lunch på Calles av sambon och har även gjort ett trevligt inköp under vårt stadsbesök.. En ny mobiltelefon!!! Wohoooo!! En sådan här blev det! Nu ni är det slut på kassa mobilbilder på min blogg. För nu har damen en mobil med 8.1 megapixlar! Trevligt trevligt, så nu gäller det bara att ladda upp mobilen och lära sig den... jag återkommer om något år eller så! ;)
Kram på er

fredag 24 juli 2009

Oj så trött jag är i ögat

Nu har vi just ätit middag och sitter och blinkar sakta ikapp.. Allt badande har gjort oss helt slut, men trevligt har vi haft. Liams dagiskompis Clara var på plats (+ säkert 100 barn till, helt galet med folk) och det gjorde ju absolut ingenting tyckte han, dom plaskade och lekte för fullt. Vi skrattade åt lilleman som hade med sig cyklopet och utnyttjade detta väl. Allt vi såg var de svart/röda badshortsen som guppade ovanför vattenytan.. resten klarade han av att hålla under. =)
I omklädningsrummet innan vi skulle hem så vänder han sig mot mig och säger "Mamma, inte drömmer jag väl det här.. visst har vi varit och badat?! För annars så kommer det INTE att bli roligt att vakna.."
Nä älskling, det var ingen dröm. Vi har haft det jättemysigt i dag och i natt ska vi sova gott alla tre.

Morgonens skörd

Ho ho, vi bakar igen! =)
Oftast när jag plockar fram kameran och Liam ser att det är fotodax så "ler" han på detta sätt, genom att rynka ihop ansiktet och visa framtänderna. =)


Måste dela med bilder av det som fått mig att skratta nu på morgonen, har gjort dammsugare för första gången och titta hur dom stackarna ser ut! Ha ha, tur att som smakade bra iallafall. (dom blev liiiite snyggare efter att vi doppat dom i choklad.. men ytterst lite)







Nu ska det frysas in i frysboxen i förrådet så att det inte äts upp, för dit ids ingen gå och hämta!=)





Loppis på vår gata!

Sötaste barnen kom dragandes på ett bord, en stol och så en massa saker som dom satte upp på det. "LOPPIS; KOM OCH KÖP!!" Började skrikas och frenetiskt viftas med armarna när någon av grannarna passerade, Liam nappade direkt och har hunnit köpa en liten bil, en snäcka och en docka! Sedan bestämde han sig för att donera några saker också. *söt*
Tanken denna gråmulna dag är att ta sonen och bege oss till badhuset. Vi har ju inte kunnat bada ute på ett bra tag nu och någon gång måste vi ju få bada på detta sommarlov. Kanske jag sjunker som en sten med magen (som i dag är helt hysterisk och rör sig fram och tillbaka), Kanske får lov att låna Liams flytring! =)

torsdag 23 juli 2009

Torsdag i dag


I dag har en del fönster kommit på plats och så har det målats. Liam har lekt med Tilde även i dag, helt galna såg dom ut då dom bestämte sig för att hälla ut ca. 2000 spelkulor i studsmattan och så hoppa för fullt! Och så tar batteriet i kameran så klart slut så jag inte kan fota något åt er i dag!! Dom hade då roligt, skratten ekade bland husen.
Nu sitter jag med en vacker bukett som min mormor kom förbi med och lite mysiga ljus tända, (Det är ändå lite härligt då det blir så pass mörkt på kvällen att man kan tända ljus och mysa ihop sig i soffan.) och ser på Sommar med Ernst på 4:an! Han är verkligen duktig och gör saker HELT i min stil.
Åååååhh vilken skänk han har hittat... *dregglar* Nä nu ska jag titta vidare!

onsdag 22 juli 2009

Vet ni vad..

Att det börjar vara ganska så obekvämt att vara gravid, det känns verkligen som att det är FÖR TRÅNGT för lillen och direkt han rör sig så drar han runt hela mitt innandömme och det smärtar väldiga, och rör på sig gör han som nu mest hela tiden.
Jag klarar nästan inte av att göra något för då får jag sammandragningar och måste sätta mig ned och flåsa lite, varje gång jag böjer mig fram så känns det som jag ska kräkas & jag får halsbränna av ALLT jag stoppar i munnen nu.
Men vet ni vad det bästa är?! NU börjar tillväxtperioden då lilleman kommer att lägga på sig tills han väger det dubbla!!!!! Taaa Daaaaa! Total lycka!! =)
Äh fy hur jag låter, det är ju trots allt en liten börda om vi tänker på att jag kommer att få ett barn som tillhör mig för resten av livet, men visst fasen är det orättvist att INGENTING måste axlas av karlarna!!!?!!

tisdag 21 juli 2009

Som vanligt

Inte gick det så bra att få bada i lugn och ro.
En stund funkade det men vem tror ni jag efter ett tag hade med snorkel och cyklop i badkaret?!..... Ja tack gode var det ju inte sambon utan sonen! Nu äter han kvällsfika och snart är det dags att sussa kudden för lilleman.
Dagens fynd. Body 15:-, Pyjamas 25:- och scarves 10:-!!!







Så ännu en ljuslykta som jag bestämde ska få bo hemma hos oss från och med nu. Har bara inte funnit någon plats för den ännu, men det kommer...

Glada röster

Sonen har sin kompis Tilde på besök i dag. Det gäller att hänga med i svängarna när dessa två busfrön träffas, dom hinner allt och har just nu bestämt sig för att dra på sig regnkläderna och gå ut för lek & bus i sandlådan. (Spännande att se hur dom ser ut då dom kommer in!!!)
Själv så ska jag sätta pluggar i öronen, tända ljus, lägga mig i ett varmt bad med en bra bok och bara ignorera att jag har en familj som pockar på min uppmärsamhet en stund. =)
Planen för kvällen är hemgjord milkshake, en film och besök av Sofia.
Kan det bli bättre så säg.

Regniga dagar till ära

Så ska jag ta mig en liten sväng på stan och mysa i olika små affärer. Det blir jag och mamma som styr kosan mot otroliga äventyr så får vi se vem av oss som står som segrare
som -fyndare för dagen-
*Suck* Detta väder.... vad är det för fel.. det är Juli och ska ju definitivt vara sommar just nu.

måndag 20 juli 2009

Grabbarnas dag.. igen!

Det vackra träsket med ett löfte om fisk... Båt med motor och en förväntasfull son..

3 fiskar drog han upp vår lille skrutt..
Mat tillagades på muurikkan, stekt pannkaka. *mums*


Jag gillar stilen på killen! Avslappnad storfiskare. =)



Min dag har inga bilder för jag det har inte hänt så mycket spännande i mitt liv i dag. Jag har målat lite mer på altanen och haft sammandragningar så att jag fått öva på min profylax. Mer har inte hänt. =)




Grabbarnas dag!

Liam 2 år.. första fisken någonsin. Han tycker att det är sååå kul att fiska!
Nu har just mina två grabbar packat ihop matsäck, fiskespön och flytväst. Dom gett sig av på fisketur med Jocke och Ricke. Dom ska ha lite mysigt och steka upp pannkaka över öppen eld till lunch och målet med dagen var så klart att få den tyngsta gäddan.

Hoppas att lilleman får en massa fiskar på sitt lilla spö, han har tjatat om att fiska (och även samlat mask till detta ändamål) sedan i våras! *söt*


Själv så tar jag tillfället i akt och lägger mig i sängen.. Känner mig inte kry ännu, bäst att passa på att vila då jag ändå är själv hemma!

söndag 19 juli 2009

Stackare mig som är sjuk, rött öga & svullen snuvig näsa!!...
Nu står ena lampan färdig i köksfönstret....

Ligger snörvlande nedbäddad i sängen, sonen leker på övervåningen och nu sprider sig matoset ut från köket där sambon briljerar. Matlusten finns då där trots att jag inte alls känner mig pigg. *skönt* Somnade av efter lunch och sov nästan 4 timmar! Det är verkligen INTE likt mig.


Nu ropar dom om middag..

Host host.. *snörvel*


Oj, vilken jätteförkylning jag åkt på under natten. Blev även galet röd i mitt högra öga i går och jag vet inte om det beror på förkylningen eller om jag lyckats ge mig själv en ögoninflammation genom att peta in ett par för gamla linser i går...
Dagen kommer att bli lugn och stillsam, jag får nog överlasta storhandlingen på sambon.
Dagen stillsamma projekt får väl bli att förvandla dessa secondhand lampor till riktiga skönheter! Tror ni jag lyckas?! Fortsättning följer.... =) *snörvel*

Gravid v. 31 i morgon..


Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Den väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis ”ska” göra och är drygt 40 cm lång.
Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och den kissar nu vatten, vilket är bra träning inför livet utanför. Snart kan du vara förvissad om att ditt barn börjar få ett rikt inre liv – undersökningar har visat, att bebisar i magen har perioder av drömsömn redan kring åttonde månaden.
Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Ett knappt halvkilo (450 g) per vecka är helt normalt under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

lördag 18 juli 2009

Todays todoes...

Ser ni va mycket jordgubbar jag plockade in i dag. För 2 år sedan predikade jag för sambon om att vi snart var tvugna att byta ut jordgubbsplantorna för dom gav ingen skörd... Så började jag gödsla dem istället och nu är dom jättestora med massor av gubbar! =)
Sötaste lille Eddie, jag blir så sugen på mig egen lilleman då jag får hålla och lukta på dig!

Helt galet vad mycket jag hunnit i dag!
* Klippt son och sambo
* Städat hemma
* Tvättat kläder
* Fikafrämmande (Sandra, Jocke, Eddie & Ricke kom med presenter till Liam *Tack gulliga*)
* Rensat en skottkärra med ogräs
* Klippt gräsmattan
* Gjort chokladbollar
* Målat altanen
Är bara några av sakerna som jag i dag ägnat mig åt!! Helt värt då det tycks hinnas hur mycket som helt vissa dagar. Fast underligt eftersom att vissa dagar så hinner jag inte nåt på en hel dag!

Nu ska jag göra te och en macka och sjunka ned i soffan, bara ta det lugnt resten av kvällen är det som gäller hemma på vår gata.

fredag 17 juli 2009

Nyss hemkommen..


Har varit upp till Missen en sväng. Blivit bjuden på hemgjord köttsoppa hos svägerskan med familj. MUMS var det och jag åt så jag fick ont i magen!
Sötaste svärmor hade återigen varit omtänksam och denna gång ropat in ett vitt virkat överkast till vår säng då hon va på auktion i går eftersom att hon visste att jag var ute efter ett sådant! *tack så mycket, jag blir så rörd då någon tänker på mig så där* Jag har dessutom varit och stulit av hennes hallonris i dag och ska plantera i mina pallkragar som jag har på baksidan! Mmmm.. hallon!
Lilleskrutt somnade i bilen på väg hem trots att jag och sambon sjöng för full hals hela vägen hem. Nu är han nedbäddad i sin säng, och så ska även jag bli.

Godnatt

SEMESTER!!!

Ännu en gammal bild..


I dag är sambons sista arbetsdag innan han har 4 veckors semester. Åh vad jag längtar efter honom precis just nu. Det ska bli så mysigt att få dola på alla här hemmma och dra ut på äventyr tillsammans! Nu ska telefonerna och alla måsten bojkottas! =)

Men vad är det med vädret?!

I dag har jag kapat och spikat och fått till det lite på altanen, planen var att göra klart runt fönstren så att jag sedan kunde måla det eftersom att det skulle bli bra väder i dag... Så börjar det mullra och droppa. *suck* Jag vill att det ska vara fint väder så att det snart kan bli klart! Hittade en gammal bild på Liam 1 år, han gillade att sitta i leksaksbacken på den tiden.
Nu hör jag skratt och skrik utanför då han och granntjejerna leker en massa, tiderna förändras verkligen.

torsdag 16 juli 2009

Vill ha!!

Vardags lyx är att kunna gå ut till köksträdgården efter middagen och plocka in jordgubbar!
I dag har jag varit på secondhand och inhandlat 2 st. furulampor för 35:- som jag ska måla om och sy skärmar till och ställa i köksfönstret. Jag känner mig rik varje gång jag fyndat vilket är underligt eftersom att jag ju fortfarande spenderat en del pengar. =)
Jag har nu länge letat någon söt ljusslinga med blommor.. Nu har jag hittat den jag vill ha. Den säljs av Konstsmide, nu gäller det bara att få tag i en återförsäljare, flörta in sig, och få dem att ta hem en åt mig!=)
Vaden har ansträngts i dag, nu vilar jag den och funderar VAD jag ska göra för att få det att gå om (förutom att dricka vatten, tack Anna! =)... ) kanske lite bloggläsande lindrar smärtorna?! =)

Utvilad och halt..

Lilleman kom krypandes ned under mitt täcke vid 4-tiden i natt. Sambon for på jobbet 1 1/2 timma för tidigt (virrig) och jag blev väckt med en STOR mysig kram klockan 9.10 (Ha haa, LOVELY, det är inte ofta som sonen sover så länge, men jag antar att gårdagen var ansträngande) Själv så ser jag i dag ut som att jag varit i någon slags strid (Du råkade inte läsa om jag var med där på stridsfältet i din bok Sofia?) Jag har en liten fläskläpp med ett sår på nederläppen efter att sonen fick tuppjuck och tar i min nederläpp och klöser varpå blodet rinner (och fläckade ned min vita fotölj..) i typ 20 minuter.
Och så har det hänt något med min högra vad, den gör ont och trots försök att stretcha den sedan i går så har det bara blivit värre under natten och i dag haltar jag, och jo just, när jag kompenserar mitt haltande så ilar det i mitt bäcken på vänster sida.
Min kära svåger skrattade gott åt mig i går kväll då jag skulle ställa mig upp och lixom fastnade halvvägs och stönade av smärta och haltade mig fram, han påpekade min höga ålder och föreslog en svävare eller rullator. *suck*
Men han har ju rätt... kan någon komma och laga mig?!

onsdag 15 juli 2009

GRATTIS LIAM 4 ÅR!!

I dag fyllde vår lilla skrutt hela 4 år och dagen har varit full med kalas och födelsedagspresenter. Liam tog en paus mitt i allt för att berätta hur rolig födelsedag han tyckte att det var. =) Det kändes bra, då har han verkligen roligt. Visst blev det fina kort, dom vägrade ta bort dem från ansiktet för Liam hade just fått dem och nu skulle dom visas.
Efter sång och fika på säng i morse så öppnade han två paket, var av ett innehöll cyklop och snorkel. Detta skulle ju så klart testas i badkaret... "Mamma dom funkar ju! Jag ser ALLT!" *sötis, hur mycket man nu kan se på en badkarsbotten. =)*

När alla gäster kommit och glöden var perfekt för att börja grilla så öppnade sig himlen! Det öste ned och åskade.. Detta löste vår grillmästare genom att lägga upp plåtarna på taket och ställa upp grillen på altanen.




Dock så störtregnade det så att han var tvungen att ta av sig tröjan iallafall för att inte bli dyngsur, helt otroligt att det kan regna så.







Nu slappar vi i soffan och jag kommer att krypa i säng på bara en liten stund, hela kroppen skriker efter att ha lagat middag till 14 pers. Mina fötter som ni ser i bild har svullit och känns som bollar. =)
Godnatt