söndag 31 maj 2009

Värmebölja


I dag har det varit otroligt varmt ute. Lillskruttens kusin har varit och hälsat på i dag och dom två stjärnorna har lekt som galna i hettan. Tur att det finns solskyddsmedel.

Vilken tur att jag har satt upp parasollet ovanför sandlådan. I dag var vi in i skogen och hämtade en hög med stenar också så att det ska stå stadigt.
Jag försökte ligga på soldäcket och bli brun, men det blev verkligen för varmt och det slutade med att jag drog mig undan till skuggan.
Mitt lilla äppelträd och de nytvättade sängkläderna som hänger på tork och luktar gott. Jo, detta har varit en underbar dag, och den avslutades med att Liam hoppade näck i vattenspridaren. *vilken lycka*
Hoppas på en dag med sol i morgon också. Jag och sonen har samlat mask under tiden som vi grävt bort gräsmattan, så om vädret är lovande så kanske vi tar spön och flytvästar och går och fiskar i morgon kväll..


Alla mammors dag

Blev väckt med tårta på sängen precis som jag ville, det var visst meningen att jag skulle få sovmorgon men killarna blev så sugna på tårta själv att jag blev väckt iallafall. =)
Fick en jättefin ljusstake och ett egenhändigt ihop påtat armband av lilleman.
Det är verkligen en mysig och speciell dag. Men Liam har varit lite tjurig över att det inte finns någon barnsdag. Det är ju totalt jätteorättvist menar han på. Jag minns att jag kände likadant då jag var liten.








lördag 30 maj 2009

Så har ännu en dag gått.

Vi sitter i soffan och har just sett Kopps och ska nu mata in ännu en film. Det är lyxig filmkväll med mackor som gäller hos oss just nu.
Vi har under dagen roat oss med att gräva bort gräsmattan och jorden där altanen ska stå, så äntligen är det påbörjat. *Som jag längtat* Sambons nacke uppskattade inte detta och underbar som jag är så ska han få sig lite massage i kväll.
I morgon är det morsdag och eftersom att jag för en gångs skull propsade på att bli serverad tårta på sängen så fick jag vackert lov att ställa mig och baka den i dag. Använde ett recept från Leila´s kokbok, mummma är det jag kan säga... I morgon blir en bra morsdag hörre ni. =)

Trevlig kväll

fredag 29 maj 2009

Fredag kväll

I dag känner jag mig tjock. Magen sticker ut vad jag än ska ta mig till och jag är hungrig hela tiden. Vecka 23 går mot vecka 24 och Merparten av de kilon man går upp i vikt är reserver som ska användas under amningen.
Jag önskar att jag bara gick upp det som bebben och allt annat väger och så kan vi ta av mina egna reserver då det ska till att ammas! =) Men man får ju inte alltid som man vill.


Vår lilla pepparkaka ligger och sover så sött efter en lång dag full med aktivitet, som varje dag nu för tiden är. Han har så mycket spring i benen nu för tiden att jag ibland blir orolig att benen kommer att kuta ifrån överkroppen.
Han frågar och undrar, konstaterar och funderar.. och pratar.. herre gud vad han pratar.
Mitt lilla troll vad jag älskar honom. Det finns ingen större kärlek än kärleken som man har till sitt barn!

Inte som jag tänkt..

Jag vaknade i morse av att solen strålade in genom alla fönster och jag kände omedelbar lycka. Jaaaa, En dag med sol!!! Jag ringde dagis och sa att Liam skulle få vara ledig i dag. Och så hann vi med en promenad, (ja, han cyklade ju så klart) och en tripp med hinkar, spadar och en grävmaskin till lekparken.... Så hopade sig molnen och det började blåsa alldeles fruktansvärt. Nu sitter vi inne efter lunchen och inväntar bara regnet. Det var inte så här jag hade tänkt att dagen skulle bli..

På en sådan här dag så dras symaskinen fram. Jag har sytt två lampskärmar till sovrumsborden av ett gammalt lakan, som går i den gammaldagsa stil som jag tänkt hålla där inne. Nu ska jag försöka knåpa ihop en hissgardin till fönstret där inne och så får vi se om jag hinner med att sy sängkläder till vaggan. Det är bara att passa på då man lånat mormors vrål-åk till symaskin! =)



torsdag 28 maj 2009


Har dansat runt hela morgonen till Beyonce´s -Single ladys & städar samtidigt. Flåsar som en kossa! Ska skriva shoppinglista och sedan dra ut på uppdrag handla mat.

onsdag 27 maj 2009

Va svårt med rubrik!

Nu sitter jag med ett stort glas kall oboy och myser framför roomservice. Sambon drog ut på lite extrajobb. Men är snart hemma och ska rycka tv:dosan av mig och se fotboll. Jag ska koncentrera mig på att sy var det tänkt.
Oh gud va dom kan på tv, och va lätt dom får allt att se ut. Önskar att jag kunde trolla hit dom så skulle dom få bygga vår altan! =)

Nödvändigt ont..


I dag har jag varit en sväng på stan för att handla till lilleman. Han växer ju så att det knakar och har högvatten på många byxor. Problemet är bara att han är så smal att dom blir stora i midjan. Tack gode för byxor med dragsko i midjan. =) Det blev 3 par byxor, 2 tröjor, 3 par sockar och ett regnställ. (Skulle ha haft med det på dagis i dag men han har vuxit ur sitt gamla så jag skickade honom med galonbrallor och skinnjackan!=).. Stackars barn som har en totalvirrig mamma som inte inhandlar saker så att det finns då han behöver dem! )
Nu ska vi spela musik på hög volym för vi behöver städa, dammtorka och torka golven, det är fläckar överallt! Tjohoo vilket party vi nu ska ha, det brukar bli städning blandat med dans. =)
Ha det mysigt i regnet.

tisdag 26 maj 2009

Galen

Bebis har levt rövare i magen nu i över en timma. Detta är inte vanligt.. han har nog blivit galen!=) Eller så har han sovit så sött hela dagen vaggad i sömnen av mammas trädgårds arbete, och nu då han äntligen vaknat så gör han det ordentligt. Han har legat och sparkat sin far i ryggen då vi låg på soffan. *mys*
Äntligen hemma på tv:n. Sambon ligger i badet. Sonen sover hos mormor och jag avskyr som vanligt att han är borta, med han tycker att det är såå mysigt och jag tycker att det är en lyx som jag kan unna honom, att han kan ringa mormor eller gamma då han känner för det och ta kudden under armen och mysa med dom.
Jag är extremt godissugen och hade tänkt inhandla lite gott när jag ändå ska svänga förbi Anna i kväll, vi får se om jag klarar av att hålla mig! =)
Jag och lilleman gick ut klockan 9 i morse och var ute till klockan 17. Det käns i knoppen att man varit ute och stökat hela dagen, för som jag stökat, jo för när jag fick veta att det skulle regna på eftermiddagen i dag och i morgon så passade jag på att grejja ute så kunde jag ju sy i morgon. Så är det strålande sol nästan hela dagen och sedan kommer det ung. 10 droppar regn! Va bra att jag skyndade mig då! =) Jag undrar vad det ger att titta på vädret då dom enligt statistiken har 50% rätt... är inte det nästan samma sak som att någon sitter och chansar om vad det ska bli för väder?! =) Trots detta så ställer jag ofta mina dagar efter vad väderleksrapporten säger. Skumt....

Nu startar dagen


Nu har vi just klivit upp. Eller jag har, duktiga sambon är ju och jobbar och lillen har suttit och kollat tv:n ett tag. Fösta natten i vårt nya rum blev inte så god sömn.(Jag som aldrig haft problem att sova trots att det är ljust, håller nu på att bli galen av det efter att ha vant mig med vårt kolsvarta sovrum uppe) Jag saknar redan vårt lilla krypin där uppe. Sängen ser helt galen ut då vi bara har 10 cm höga ben på eftersom att vi har så lågt i tak uppe. Så sambon ska och fixa nya i dag. Så ska jag sy gardiner och kuddar och försöka inreda allt i dag. Jag skulle även ha målat en tavla.. Suck, det är så mycket man vill..

Här är min egengjorda lampskärm och den väldigt gamla vaggan som jag hämtade hem i
går. Jo jag vet att det är länge kvar, men jag tycker att det är så mysigt att få titta på den lite då och då och bara längta.

Titta vad min kaktus har fått för sig. Den ser ju inte heller riktigt normal ut!=)








måndag 25 maj 2009

En händelserik dag.

Nu har vi flyttat ned sovrummet, även flyttat lillens sandlåda ute på gården (ok, jag har inte gjort nåt av detta, enbart sambons förtjänst) Jag har däremot åstadkommit årets första klippning av gräsmattan. Det bästa med det hela var att jag inte fick åkgräsklipparen att fungera, detta av en enkel anledning.. jag var för lätt!! *stort smile* man ställer in tyngden på sitsen, annars så funkar det inte som det ska. Och trots att jag har tjocka magen och hade lilleman i knäet så var jag för lätt!! Ha ha, detta kan jag ju leva på resten av veckan!!

I kväll är det dubbelavsnitt av 2 and a half men så vi ska njuta av detta och sedan lägga oss i vårt nygamla sovrum och sova så gott.

söndag 24 maj 2009

Just nu

Så sitter jag näst intill näck i soffan och brinner nästan, iallafall mina fötter! Min kroppstemp har gått upp med ca. 200 grader sedan jag blev gravid, men vissa dagar är värre än andra. I dag så har vi varit förbi och lånat lite filmer av Jocke, (tack och bock) som vi nu i kväll bestämde oss för att krypa ihop på övervåningen och titta lite på, men nu har sambon somnat, filmen är slut och jag ligger på soffan med fläkten på full fart och äter isglass! =) Hoppas att kunna kyla mig själv så pass att jag snart kan gå upp och sova jag också.

I dag har jag sytt en lampskärm till sovrummet. Ni ska få se bilder sedan. Jag blev iallafall nöjd.

Godnatt... hoppas jag..

Godmorgon


Pigg och fräsch var väl kanske att överdriva, för det va jag ju inte då sonen ville kliva upp.
Nu ska vi iallafall äta frukost och sedan så tror jag att jag i dag ska ta fram symaskinen och försöka sy nya gardiner till sovrumsfönstret. Vita så klart som allt annat. Jag tycker att vårt hem sprudlar av sommar ju vitare det blir. Ska inhandla lite nya tyger och sy lite somriga kuddar att sprida ut här hemma också.
Skulle ju även ha hämtat vaggan från mamma så att jag kan börja inreda den lite. *så mysigt*
I morgon går vi in i vecka 23.

lördag 23 maj 2009

Nu är min namnsdag nästan helt över och jag ska gå upp och krypa ned under täcket och läsa mina älskade tidningar så jag är pigg och fräsch då världens bästa son bestämmer sig för att vakna! =)

Godnatt

För mycket lycka i kroppen kanske


Jag är inte så bra på att vara deppad, sur och arg trots att jag ibland bara känner att jag vill vara det, men jag har väl för mycket lycka i kroppen antar jag så till slut så tar lyckan iallafall över, och det är ju inte direkt nåt jag ska klaga över. =)

Nu har jag skrubbat och sandpapprat de nymålade sängborden så att dom fick lite gammeldags slitet stuk på sig, gjort likadant med lampfötterna.

Liam har i helgen haft en lekkompis på gården, en tvåårig flicka vid namn Sally. En riktig liten ängel, och i dag så var det krokodiltårar och kramar då dom skulle skiljas åt. Så trist att det inte bor några små barn i vårt område här nere.. Och det ger verkligen inte nåt att gå till lekparken för där är det helt dött, och med tanke på hur lekparken här ser ut så är det ju inte så konstigt! Undrar om man ska börja skriva brev och påpeka och klaga på lekparken och be att få den upprustad... dom har ju trots allt inte gjort något åt den på mina 27 år.... börjar ju vara lite på tiden tycker jag.

Det måste jag nog göra då är min förvandling till Häxan Surtant total och sambon har något att sucka och skaka på huvudet åt! =)

Bara så där

* Målat sängborden vita.
* Krattat ihop de sista löven ur diket.
* Svurit över vädret.
* Gått och lagt mig i sängen och dragit täcket över huvudet.
* Travat nedför trappan och tagit med mig en talrik mat upp till sängen.
* Vägrar kliva upp härifrån nu trots att jag kommer på att jag glömt att skölja ur penseln.
* Snark

Typiskt

Sprayade på lampfötterna efter att ha kollat dagens väderprognos som lovade-INGET REGN! Så kom ju så klart regnet och jag fick rusa in med allt, krattan står nu blöt och övergiven ute i trädggården.
Och Liam som var på cykelvägen på väg till mormor ringde för att berätta att han skulle vänta hos mormor tills det slutat regna (vi bor ju ca. 40 m från varandra) och att han övergav visst cykeln på cykelvägen och bara genade över gräsmattorna i PANIK över att komma in!=)

Ja nu väntar vi ut detta och sedan kan vi sätta igång med våra utesysslor. Man blev ju lite inspirerad efter besöket på Ballerinagatan i går där alla var flitiga som bin!

Lördag.. igen?!

I går så lunchade vi på coop-resturangen. Överraskande billigt må jag säga. Bakad potatis med kycklingröra åt jag.
Mysigt att få sätta sig ned och bara bli servarad ibland. Hade varit roligare om sonen inte haft myror fulla byxorna, han kunde verkligen inte sitta stilla utan det lixom bara pillade i hela honom hela heeela tiden.


Nu är jag otroligt trött efter en lång filmkväll med underbara vänner i går kväll *tack så jättemycket* och så ville sonen kliva upp 6.20. Men solen skiner och innan det väldigt växlade vädret känner för att ändra sig så ska jag gå ut och spraya ett par lampfötter vita.
Visst känns det som att det redan varit Lördag?! Helt lyxigt att vi fick så här många dagar denna helg tillsammans. *mys*
Godmorgon

fredag 22 maj 2009

Trevlig dag.

En dag med vänner och glädje har denna dagen innehålligt och det pågår fortfarande. Hälsat på hemma hos Sandra och Jocke+ Frida och Micke i dag. (helt underbara hem har dom båda) Lunch på Coop, och fika på Stigs.
Nu har vi grillat här hemma hos oss och nu har jag och Sandra intagit viloläge på soffan. Snart kommer Anna också och vi ska umgås och se lite film. *mysigt*

Trevlig kväll

torsdag 21 maj 2009

Utflykt med bilen

Vi släppte allt och bestämde oss för att åka till Boviken och titta på stugor och bara åka runt och titta å mysa. Efter en lång snirklig skogsväg över berget så befann vi oss i Ursviken och bestämde oss för att titta in hos Emma, John och Ludde.=) Trevligt att träffas.
Nu sitter jag i soffan, grabbarna spelar tv-spel på övervåningen och allt ute är dyblött efter ösregn och lite åska i dag också.
I morgon så blir det Ballerinagatan iallafall. Och så en fika med tjejerna. *nice* Men i kväll så blir det att krypa ned med sambon och magen i soffan för att se "Me, You and Dupre". Jag är helt slut i dag av mina allergipiller, men ska med all min kraft försöka hålla mig vaken, men chansen är stor att Dessie sover skönt på soffan i kväll. ;)

Kristi himmelfärds dag.


Daggen ligger och glimmar på gräsmattan, vi äter frukost och planerar att få oss ut tidigt i solen för att hinna med en hel massa i dag.
Sambon har en välförkänt sovmorgon på övervåningen och kycklingen som ska bli dagens middag är redan framtagen och marinerad.
Planen senare i dag är att få hälsa på på Ballerinagatan och vara lite social.=) (Är någon hemma?!)
Det här är början på en toppendag!!

onsdag 20 maj 2009

Väderspänningar... ehh.. ändringar!!! =)

Det öser ned regn utanför vårt fönster. Jag sitter vid köksbordet och blickar ut och lyssnar på hur vattnet som bubblar och kokar på spisen blandas med smattrandet på plåttaket.
Vilken tur att jag hann klippa häcken, rensa ogräset och gödsla den. Och vilken tur att jag inte hann hänga ut den nytvättade soffklädseln på tork.=)



Jag och Liam bestämde att vi ville ha efterätt i dag så vi har tagit fram bakboken och stökat runt i köket, nu står en kladdkaka i ugnen och vispgrädde i kylen. *MUMS*



Efter att jag hämtat Liam på dagis så åkte vi på biblioteket för att återställa och låna lite nya böcker. Jag hittade 4 barnböcker om att få småsyskon så dom lånade vi, och så valde lillen några till. Kvinnan som stod bakom oss i utlåningskön skrattade då hon såg våra böcker och vände sig till Liam. "oj då är det någon som ska bli storebror"
Hon hade lånat dem själv för bara några månader sedan. =)
Så undertiden som det gick lite åska här ovanför så mös vi ihop oss i soffan här hemma och läste lite böcker.


I dag ska det grejjas

Jag ska i dag måla och stå i. Sedan blir det ut i trädgården och fortsätta min rabattförnyelse.. måste nog inhandla lite mer blommor och så ska häcken trots allt beskäras.. Lillenman ska på dagis och vi börjar vara riktigt sena just nu. Måste sätta fart..

Godmorgon

tisdag 19 maj 2009

Funderingar

Sonen sitter stilla och tänker.. "Mamma, jag tror jag har världens bästa snopp".. "Världens bästa vad?!" frågar jag "SNOPP!!" gastar sonen "Jaha, och varför är den bäst i hela världen då?" "Joo, den är riktigt bra på att kissa och det är bara ibland som den inte är så bra på att kissa och då missar den bara lite!".......... "Ja... då kanske den är världens bästa då." svarar jag leende.
"Jupp"

Vila

Så mysigt att titta på gamla bilder och minnas hur vi två blev tre och startade vår lilla familj...


Sitter just nu och tar en paus i soffan och försöker få krampandet i magen att gå över.
Jag har klippt och färgat håret på mormor, klippt sonen och hann bara dammsuga och börja med middagen så drog magen ihop sig till en smärtsam liten bulle, så nu hoppas jag att med vila så får jag detta att gå över för det jag verkligen skulle vilja sätta igång med att måla klart sovrummet efter maten.. eller iallafall spackla.


Jag och myspysen har badat i dag och då ville lillen i magen vara med och sparkade så att hela magen hoppade, så storebror fick känna och pratade med magen. *supermysigt*


Så ville han återigen höra historien om hur han föddes. =)

Jaha nu...


En husmus är gravid i 20 dagar, en jättekänguru i 39 dagar!! Men jag ska ju fortfarande vara gravid i mina 40 veckor och har nu varit gravid i 22 av dessa! Jag mår rätt ok, fast mitt bäcken, och mitt högra knä (som började knasa redan då jag jobbade på Nymek) börjar kännas av rätt ordentligt av och till.

Bebben känns verkligen av och sparkarna och buffandet bli hårdare och hårdare och man märker att han är vaken mycket mer nu än tidigare. I går kväll bufflade han runt där inne så jag hade svårt att somna, så får man vänta en stund så lugnar han ned sig!=)

I dag ska lillen också på dagis, dom ska ha stängt på Fredag så vi bytte dagar. Han är inne i en period då han har så himla roligt på dagis och det känns verkligen bra att lämna honom där så att han får leka av sig med sina kompisar!

måndag 18 maj 2009

Soliga måndag

Dörren står redan öppen i hallen och solen och det friska luften strålar in. I morse vaknade jag, gick ned och gjorde mig klar innan jag väckte Liam 7.45 (detta händer INTE ofta ska jag berätta för er, men jag tror inte att det finns något bättre än att väcka en trött liten pojke och förklara att det är morgon för han blir sååå glad.)
Nu har vi fikat, kläderna ska på och så ska sonen skjutsas på dagis. Själv så ska jag en sväng på solbacken och kolla på... eh, en massa nödvändigheter!=)

Helgen har vi spenderat i Missen med familjen, mycket trevligt, god mat och massor med lek för pojkarna! *tack så mycket, älskar er*
Oh det roligaste, jag har agerat frisörska i svärmors salong!! HUR KUL SOM HELST. Jag har blekt topparna på sambon, dragit upp slingor i hätta och gjort svägerskan blond, och färgat svärmors hår i två färger! Jag fick även jag håret klippt av svägerskan och blev så himla nöjd! Det är nog det roligaste jag gjort sen jag slutade leka salong med mina barbies som ung!=)

NÄ nu måste vi klä oss och fara.
Ha en skön MÅndag ute i solen!!

lördag 16 maj 2009

I dag önskar jag...

I dag har jag efter att ha suttit och letat runt lite i bloggvärlden önskar jag att jag vore ännu pyssligare av mig och då med särskild inriktning... sykunskap!
Tänk om man bara har ideér och ork att genomföra alla vad man kan hitta på.

Bara allt man kan göra med galgar har jag aldrig tänkt på, men så sött det kan bli!


Har hittat dessa bilder hos tillverkaren åt dem, som har bloggen "I ett litet hus". Jättefina små kreationer, och så har hon även webbbutik. Ja man får ju prestationsångest av vissa människor!=)


Nu ska jag hoppa jämfota in i duschen och sedan ska vi gå ut i det dåliga vädret och jobba lite mer i trädgården.. kanske börja göra upp ritningen för altanen!


fredag 15 maj 2009

Och så glömmer jag..

... att köpa en trisslott, men vann ändå!! Och hur kan detta nu komma sig?! Jo förmodligen så tyckte Sofie och Ante att jag var så tjock att jag behövde tröstas =) För hem kom jag med bagaget fullt med blommor (Jo gissa vem som hörde av sig och hade även en klematis?!.. Jo men lilla Sofie hade ju även det som skulle bort ur hennes trädgård! HA HA) Tre påsar grillkol, två paket blöjor för nyfödda. + En undran om vi är intresserade av att få lite fler grejjor och en utprovning av brudklänning (många skratt och lite bök) med löfte att få låna om vi vill!!
Klarar vi oss genom finanskrisen så är alltså detta tack vare folket i Krången! =)
Nu är det Så ska det låta på tv och jag sitter med smågodis uppe på magen och planerara att innan programmet är slut fått in dom i magen!=)

Dags för att köpa lott?!

I dag så sitter jag och kollar på nätet och funderar vad jag ska göra med baksidans rabatt.. Det jag hunnit bestämma är att allt ska vara i vitt och att jag skulle ha bytt ut min fula gula ölandstokbuske.. funderade på att sätta dit en pion istället.
Så skriver Sofie till mig på msn och frågar om jag är intresserad av hennes vita pion, för hon ska ta bort den!! Helt galet vilken tur! Jo och så vill Ante öva sig på att ta kort på min gravidmage... eeehhh JA TACK!!! Detta verkar vara en turdag, så nu ska jag och inhandla mat, färg, en triss och sedan bege mig mot Krången för att bli bjuden på fika och få med mig en pion hem!=) Inte illa pinkat.. och klockan är bara 7 ännu!
Någon som har en vit klematis att skänka så är det ju bara att hojta! =)
Godmorgon

torsdag 14 maj 2009

Irriterad 27-åring.

I dag har jag haft en lite kämpig dag, inte varit på det bästa humöret, känner mig trött och gnällig. Stort sömnbehov+allergitabletter+bäcken och ryggont= ovanstående..
Man försöker och försöker att hålla allt uppe, humöret på topp och det ska räcka till alla och lite till. Men ibland så gör det inte det och då faller nästan allt för mig. Sitter nu i soffan och ser på vänner, hoppas att detta ska få mig på bättre humör iallafall. Dom brukar ju vara bra på det.=)
Och som topping på allt så har jag en bit chokladkaka och ett stort glas mjölk bredvid mig. *lyx* Lite sömn på det här ska nog se till att morgondagen är som vanligt igen.
Godnatt

Rymning pågår.

Sonen blev less mig och har flytt till gamma. Stackare liten blev så arg då han inte fick vara ute i dag så han drog, så kom han förbi med gammelmormor hack i häl och frågade om han fick bada fötterna hos gamma (han tycker att det är jättemysigt med fotbad) vilket han ju så klart får helt utan att komme hem och fråga.
Så berättade gamma att han beklagat sig hos henne, hemma får han aldrig bli ren, han får visst aldrig mat och det är så skitigt på det nytorkade golvet att han blir så smutsig om fötterna så han måste gå till gammelmormor för att tvätta fötterna! Vilken liten skitunge.. snacka om att hitta på historier så att det ska gynna hans ändamål, och tänk att ungen ännu bara är tre år.
Var ska detta sluta?! =)
Nu står middagen på spisen och sambon kom just hem från jobbet. MAAAAAT!!

Hett hett

Gud vad jag har haft halsbränna de sista dagarna, jag skulle lätt kunna bränna ögonbrynen på någon om jag står för nära och pratar. =) Lillen i magen sover mycket, enda gången som man märker tecken från honom är då man ätit något, och då slår det aldrig fel, då börjar det bulta och bonka helt otroligt. Precis som att han varit helt orkeslös utan maten men efter den får kraft och energi. =)
Jag är inte alls lika engagerad i denna graviditet som jag var med Liam, jag menar nu har jag ju annat att göra än att sitta och prata med magen och ligga och känna efter. Jag börjar fatta vad dom menar med dåligt samvete över graviditet nr. 2
Och sambon är då totalt ointresserad, han har inte legat och myst med magen en enda gång sedan vi blev gravida, och med Liam så gjorde han det hela tiden... Han har hukat sig ned bredvid mig 3 ggr och känt efter då jag sagt att det sparkar.
Ja tänk vad olika det kan vara fast det är som samma grej som man går igenom.

Planer


Sonen har fått tillbaka lite feber, kan det vara för att vi var ute i går?! Kanske lite för full rulle i går... det märktes att han varit sjuk och tagit det lugnt några dagar för i går så var det pill i benen och var dom än skulle så var dom tvungna att springa.

Men i dag är det lätt till gråt och snorigt värre, blir väl att ta det lugnt i dag igen. Vilket betyder att jag måste mata in en massa filmer i dvd:n och sitta bredvid honom, det är nämligen det ända som får honom att sitta stilla på rumpan. *hihi*

Vi planerar för sommaren. "Mamma, jag vill ju egentligen vara på en strand nu" säger lillen så där apropå ingenting. "Jaha, men då måste vi nog vänta till sommaren så att det blir varmt och vi kan bada." Och så känner jag själv hur känslan av sommaren, solen och en fin strand smyger sig på mig och min strand-längtan ökas också. "Ska vi ta och bosätta oss på en strand i sommar och vara där hela tiden då?" Frågar jag. "Jepp" Svarar han, och som genom ett trollslag så är semestern bestämd.. en strand.. var som helst, bara det är en strand..

Ena ögat vaket...

Puh så trött jag är, ville inte kliva upp i dag och sonen drog verkligen upp mig. Kunde han inte sovit till åtta en morgon som denna?!
Solen skiner, men det blåser mycket, hoppas att det lugnar ned sig så kan jag ta bort löven ur diket i dag, det känns ju lönlöst att försöka fånga löv i en storm. =)
Magen har övat förlossning nu på morgonen igen, helt otroligt så hård den kan bli. Liam gick omkring i går och skröt igen över att vi ska få en bebis, han är så nöjd över att bli storebror lillgubben.

onsdag 13 maj 2009

Sen lunch..

Skulle hemskt gärna vilja ha ett olivträd stående i en fin stor kruka på soldäcket.. måste kanske fixa det...




Lunchen blev lite sen i dag. Liam ville ha våfflor så nu har vi just smaskat i oss det. denna dagen har hittills varit rätt intensiv och jag ser ingen större förändring på denna inom den närmaste framtiden. =)



Vi vaknade klockan 6.30 och då började jag genast städa inne på toan, i 2 timmar städade jag ALLT inne på toan.. tak, golv, väggar, fläkt, fönster, gardiner i tvättmaskinen osv. ja ni fattar! =)



Eftersom att Liam är mycket piggare i dag så lovade jag honom att han skulle få vara ute i dag. Så vi packade oss ut och väl ute på gården så gick jag lös på trädgården, så nu är sommaren välkommen att komma med grönska och värme.


Nu har jag just kastat ut mattorna ut på piskstället och ska gå lös på golven här inne, om jag bara kunde slippa halsbrännan..

tisdag 12 maj 2009

Gravid v. 21

Mamma
I Sverige brukar barnmorskorna rekommendera ett extra järntillskott från mitten av graviditeten på 60-100 mg/dag. Det beror på att, även om du äter bra mat finns det risk för att du inte kan täcka det ökade järnbehovet, utan att tära på reserverna - och de kan behövas i samband med förlossning och amning.

Järnrika maträtter!
*Blodpudding, korv, vitkålssallad
*Hamburgare med bröd, tomat, sallad, apelsinjuice
*Köttfärssås, spaghetti, paprika.
*Köttgryta, potatis, brysselkål.
*Lammkotletter, ratatouille, bakad potatis.
*Stekt kotlett, kokt potatis, skysås, broccoli.
*Rostbiff, potatissallad, tomatsallad.
*Stekt biff i ciabattabröd, tomat, paprika, lök.
Kuriosa - det går åt nästan en hink med persilja för att täcka dagsbehovet av järn då du är gravid.

Barn
I vecka 21 är kroppslängden omkring 20 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 420 g.
Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Han eller hon kan känna smaken av bittert och sött - om man sätter till ett bittert ämne till fostervattnet slutar fostret att svälja men om man sätter till ett sött ämne sväljer det fortare än i vanliga fall. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik.

Halsbränna i vansinne.



En banankaka blev bakad i dag. Middagen bestod av sallad och baguette. Har just klippt håret på herr Sambo, och nu är liten stoppad i säng.


Perkulator-svärfar (han har just sovit på soffan och vi kom fram till att han lät som en sådan) har paxat soffan i kväll men jag är lycklig iallafall för det är snart Desperade housewives & sedan Christin på tv!! *jejj*


Jag är sjukt sugen på choklad och mjölk... måste nog åtgärda detta genast. =)

Jo men...


Nu har jag målat väggar inne i sovrummet. Det blev inte klart eftersom att färgen tog slut och jag måste och inhandla en burk till.
Så nu har jag verkligen börjat planera för hur det ska komma att se ut när det är klart.
Sonen har i dag bestämt att när han blivit frisk så ska vi ta men oss en godispåse och gå ut på äventyr! *söt*
Jag tror bestämt att han är less på att vara sjuk. Men det märks att han är hängig för jag bara får mata film efter film i dvd:n och han ligger under täcket på soffan.
Jag är bara glad att han ligger stilla för en gångs skull och låter kroppen återhämta sig.

Tisdag morgon!

Och Liam ligger i soffan och tar det piano, vi har just ätit frukost och jag hade lyxen att inte bli väckt innan klockan var 8.15. Hua, jag längtar inte riktigt efter att gå runt och vara trött hela tiden för att vaka med bebis, men jag hoppas på den snälla, glada, välsovande unge som jag nu faktiskt har beställt!=)
Jag ska baka litegrann har jag nu bestämt mig för och sedan blir det väl bara att pilla på här inne.. I går hade jag som en underlig dag, allt blev som halvgjort eller vad man nu ska säga.. Tömde halva diskmaskinen och gick sedan därifrån, började stöka med nåt annat och gick utan att avsluta det heller. Ibland har jag som bara sådana dagar då man flyter runt och inte får något gjort..
Hoppas att detta blir en bättre dag.

Godmorgon

måndag 11 maj 2009

Akuten..

Har just kommit hem från Akuten med lille sonen. Han började klaga mer och mer över ont i bröstet och började andas underligt och sedan så knakade det till i bröstet och han grinade och grinade. Mor i stugan fick därmed lite panik och tänkte "Oh nej nu har han hostat av ett revben" För han uppförde sig precis som då han brutit nyckelbenet, så vi åkte in.
Men det var ingen fara, hon hitta inget fel på lungor och inget krasande ljud och test på streptokocker (stavas?!) var negativt. Så efter lite smärtlindrande så lugnade det ned sig och förmodligen så har han väl bara ont pga. att han hostat så mycket.
Så nu är det äntligen lugn och ro på vår gata!

Inbrott!!


Jag och sonen står i duschen.. Liam är klar så han hoppar ur, då knackar det på dörren.. vi öppnar ju ej så klart eftersom att enligt mig så är det ju säkert sambon och han har ju nyckel, och är det någon annan så vill jag ju inte släppa in dom när jag står näck!!

Så låter det som att farstun totalt raseras, det knackar igen.. jag skiter fortfarande högaktningsfullt i det... men det gör inte Liam, han springer snäll som han är, näck och allt och låser upp dörren trots högljudda protester från sin mor.

Så brakar svärfar och svåger in i hallen och jag står fortfarande näck i badkaret.. underbart!! Dom skulle komma klockan 22 i kväll och sova här men... tadaaaaa.. överraskning, där stod dom!! =)

Men dom hade med sig middag, choklad och vindruvor till mig så jag har bestämt mig för att förlåta deras burdusa intrång! Hi hi

Så nu är huset fullt med karlar igen, var av den sötaste av dem ligger med småkallingar och linne under täcket i soffan och tittar på Tarzan med blanka, röda ögon och klagar över att han har ont i magen/bröstet. (Jag gissar att det är för att han hostar så intensivt)

Min älskling, om mamma ändå kunde pussa bort allt det jobbiga så att du får må som den prins du är. Det gör ont i mammahjärtat att se sin lilla må dåligt.

Solen tittar fram bland molnen..

I dag så bar det av upp till mamma ett tag med ett löfte om att Liam skulle få köra gräsklippartraktorn. Så vi petade i lillen alvedon, hostmedicin och buntade in honom i kläder så att han inte skulle frysa och så bar det av. Nöjd som bara den va han över att han äntligen fick sitta och köra igen, och duktig är han på att köra. Efter denna bravad så somnade han sött på mormors säng och vaknade lite senare med hög feber fast hur glad som helst, och vi begav oss genast hem igen.


För tillfället sitter mitt lilla troll i soffan och kollar på Bamse och äter glass. Nu blir det lugna gatan och mys resten av dagen.

Träden börjar bli gröna..

Och solen skiner ute. Men vi sitter här inne och Liam hostar och hostar och har feber stackarn. I dag blir det te med honung i och sedan ned till stan för att inhandla mer hostmedicin på apoteket.
Vi har varit mycket vakna i natt jag och lilleman och nu ligger vi med täcket på soffan och tittar på Svampbob fyrkant, det blir nog mycket barnprogram i dag tror jag bestämt.

Godmorgon

söndag 10 maj 2009


Nu har vi haft trevligt besök av Emma, John och Ludvig. Mycket trevligt och Ludvig är så himla söt!! =) Han hann suga sig runt på nästan hela vår vardagsrumsmatta för den tyckte han va underbart god (vi har en vävd skinnmatta med en massa "skinnflärpar" som står upp.)
Nu äter vi iallfall goda kvällsmackor och ser säsongsavslutningen av Wipeout. Det blir en tidig kväll i säng för oss sedan.
Får väl se hur sonen mår, kanske han blir hemma från dagis om han inte tvärt kryat på sig, han har lite feber i kväll.
Godnatt